Στις 9 το πρωί της Πέμπτης συγκαλείται, εκτός απροόπτου στην Αθήνα η Επιτροπή Παραλαβής των οριστικών φακέλων των εταιρειών που θα μετάσχουν στο διαγωνισμό για το αεροδρόμιο Καστελίου. Θρίλερ μέχρι την τελευταία στιγμή για το αν θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός αφού στο παρά πέντε, μία εκ των εταιριών ζήτησε παράταση της προθεσμίας.
Μία μέρα πριν από τη λήξη της προθεσμίας κατάθεσης προσφορών, η κινεζική κοινοπραξία φέρεται να ζητά παράταση. Έτοιμο δηλώνει το υπουργείο Υποδομών για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού. Στον πρωθυπουργό έγκειται η τελική απόφαση για πιθανή νέα παράταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κινεζική κοινοπραξία «Αρχιρόδον» με επίσημο αίτημά της ζητά παράταση για την αρχή του νέου έτους. Θετική σε μια ενδεχόμενη παράταση αλλά με κοντινότερο χρονικό ορίζοντα φέρεται να είναι και μια γαλλική κοινοπραξία, χωρίς ωστόσο κάποια επίσημη τοποθέτηση.
Έτοιμο, παρ' όλα αυτά, δηλώνει το υπουργείο Υποδομών και ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού καθώς υπάρχει και μια ελληνική εταιρία που φέρεται ότι θα προσέλθει στον διαγωνισμό, περιπλέκοντας έτσι τα πράγματα για τους αιτούμενους την παράταση.
Η τελική απόφαση για τη νέα παράταση αναμένεται να ληφθεί σήμερα από τον πρωθυπουργό.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας