Αθήνα, 19°C
Αθήνα
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
20.4° 18.4°
1 BF
73%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
21.3° 18.6°
3 BF
67%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
18°C
21.0° 17.7°
2 BF
76%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
2 BF
67%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
72%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
19.8° 19.8°
1 BF
71%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
13°C
13.4° 13.4°
2 BF
62%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
20.3° 20.3°
1 BF
68%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
20.2° 19.4°
4 BF
73%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.8°
1 BF
58%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.9°
3 BF
60%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.7° 18.7°
1 BF
72%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.9° 19.9°
3 BF
73%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
21°C
20.6° 20.6°
2 BF
61%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
20°C
20.5° 18.4°
3 BF
58%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.3° 18.8°
4 BF
79%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
20.0° 20.0°
2 BF
53%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
19.9° 18.3°
3 BF
66%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
21°C
20.7° 20.7°
3 BF
68%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
2 BF
61%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Το σήμα πιστοποίησης «Κρητικά Χέρια»

«Κρητικά Χέρια» - Νέο σήμα πιστοποίησης τοπικών προϊόντων

Τα Επιμελητήρια της Κρήτης καλούν τις μεταποιητικές επιχειρήσεις του νησιού, να αποκτήσουν το σήμα πιστοποίησης "Κρητικά Χέρια". Πρόκειται για μια νέα διαδικασία ταυτοποίησης προϊόντων, εκτός του τομέα των τροφίμων, με το ειδικό σήμα που το συνοδεύει να υποδεικνύει ότι το προϊόν έχει κατασκευαστεί στην Κρήτη.

Το ειδικό σήμα που το συνοδεύει, υποδεικνύει ότι το προϊόν πάνω στο οποίο εμφανίζεται, έχει κατασκευαστεί στην Κρήτη από κατοίκους του νησιού. 

Η πρωτοβουλία «Κρητικά χέρια» είναι μια πρόταση από τα 4 Επιμελητήρια της Κρήτης, για:

· τη διαφοροποίηση

. την ταυτοποίηση

· την ανάδειξη και

· την κατοχύρωση της τοπικής παραγωγής.

Περιλαμβάνει τη διαδικασία ταυτοποίησης προϊόντων, εκτός του τομέα των τροφίμων, που κατασκευάζονται στην Κρήτη και κυρίως τον έλεγχο, πιστοποίηση, διαχωρισμό, σήμανση και την ουσιαστική προώθησή τους μέσα από ένα κοινό brand που θα πιστοποιεί ότι είναι αυθεντικά κρητικά προϊόντα. Η σφραγίδα –ειδικό σήμα που το συνοδεύει, υποδεικνύει ότι το προϊόν πάνω στο οποίο εμφανίζεται έχει κατασκευαστεί στην Κρήτη από κατοίκους του νησιού. 

Για να συμμετάσχει μια επιχείρηση στα «Κρητικά χέρια» θα πρέπει: 

• Το σύνολο της παραγωγής της να έχει δημιουργηθεί στην Κρήτη και να είναι εγγεγραμμένη στα κατά τόπους επιμελητήρια.

• Να συμπληρώσει την αντίστοιχη αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα: http://www.cretanhands.com/diadikasia-summetoxis

Η συμμετοχή στην όλη διαδικασία απόκτησης και χρήσης του σήματος, δεν ενέχει κανένα κόστος για την επιχείρηση.

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ «ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ»

Οι δράσεις δημοσιότητας για την ανάδειξη και αναγνώριση του σήματος «Κρητικά χέρια» μεταξύ των άλλων περιλαμβάνουν: 

• Διαφήμιση σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ - Δελτία τύπου, Συνεντεύξεις και Ημερίδες. 

• Δικαίωμα χρήσης του σήματος από την επιχείρηση, σε κάθε επιμέρους προϊόν που έχει πιστοποιηθεί. 

Επίσης, προβλέπονται τα παρακάτω:

• Κατάλογος προϊόντων: Οι επιχειρήσεις που θα πιστοποιηθούν με το σήμα «Κρητικά χέρια» θα φιλοξενηθούν σε ειδικό κατάλογο, ο οποίος θα περιέχει τα προϊόντα τους και θα διατίθεται από το Επιμελητήριο Ρεθύμνης στις εκθέσεις που συμμετέχει. 

• Φυλλάδιο ευαισθητοποίησης: θα δημιουργηθεί έντυπο με τα κρητικά προϊόντα το οποίο θα περιλαμβάνει ειδικό μήνυμα που θα ενημερώνει για τη γνησιότητα και θα προτρέπει τους επισκέπτες να προσέχουν τα μη αυθεντικά μη κρητικά προϊόντα. 

• Ιστότοπος προώθησης: θα δημιουργηθεί ιστοσελίδα παρουσίασης προϊόντων και παραγωγών.

Πληροφορίες: http://www.cretanhands.com/

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Κρητικά Χέρια» - Νέο σήμα πιστοποίησης τοπικών προϊόντων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας