Αθήνα, 16°C
Αθήνα
Αίθριος καιρός
16°C
16.8° 14.5°
2 BF
81%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.2° 14.2°
1 BF
82%
Πάτρα
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
16.6° 15.0°
2 BF
84%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
9°C
8.9° 8.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
9°C
8.9° 8.9°
0 BF
93%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
80%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.4° 10.4°
0 BF
100%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
14.4° 14.4°
2 BF
92%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
14.4° 13.6°
3 BF
99%
Μυτιλήνη
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
14.9° 13.8°
0 BF
73%
Ερμούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
2 BF
88%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
80%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
14.8° 14.8°
1 BF
55%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
13°C
12.9° 12.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
14°C
14.5° 14.5°
1 BF
73%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.8° 17.7°
3 BF
79%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
13°C
13.8° 12.8°
0 BF
94%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
15°C
15.5° 15.5°
2 BF
75%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.7° 14.7°
2 BF
85%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.2° 10.2°
2 BF
95%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025

ΜέΡΑ25 Κρήτης: Ο αγώνας για τη Δημόσια Υγεία είναι αγώνας για τη Ζωή

Κάλεσμα για το Παγκρήτιο Συλλαλητήριο για την Υγεία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη στις 5 το απόγευμα στο Ηράκλειο, απευθύνει το ΜέΡΑ25 Κρήτης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση - κάλεσμα, ο πρώτος πυλώνας που δέχτηκε την επίθεση των μνημονιακών πολιτικών και της θεωρίας περί μη ύπαρξης εναλλακτικής, είναι η Δημόσια Υγεία.

Σύμφωνα με το ΜέΡΑ25 Κρήτης, τα σχέδια για συγχωνεύσεις νοσοκομείων (ειδικά στο Λασίθι), για υποβάθμιση των δημόσιων παροχών υγείας και περίθαλψης, για μεταβίβαση όλο και μεγαλύτερου κομματιού υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα, «είναι παρόντα και υπηρετούνται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις που, λιγότερο ή περισσότερο πρόθυμα, υποτάχθηκαν στις πολιτικές της ολιγαρχίας».

«Στηρίζουμε με κάθε τρόπο και με όλες μας τις δυνάμεις το Παγκρήτιο Συλλαλητήριο για την Υγεία και καλούμε στις 5μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, όπου θα βρίσκεται και αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 από όλους τους νομούς του νησιού», αναφέρεται στο κάλεσμα.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται επίσης τα εξής:

«Οι αγώνες του λαού μας για το βασικό του δικαίωμα στην Υγεία, μας βρίσκουν σύμμαχους και συμπαραστάτες.

Μπροστάρηδες είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας που σήκωσαν το μεγάλο βάρος της πανδημίας για να δεχτούν στο τέλος τα χημικά των ΜΑΤ και τον εξευτελισμό της αναστολής εργασίας.

Τα σχέδια Πλεύρη – Γκάγκα και συνολικά της «Μητσοτάκης ΑΕ» για ιδιωτικοποιήσεις, συγχωνεύσεις και αποψίλωση των υπηρεσιών Υγείας θα μείνουν κενό γράμμα.

Από τα Χανιά μέχρι την Ιεράπετρα και τον Άγιο Νικόλαο, από το Ρέθυμνο μέχρι το Ηράκλειο και τη Σητεία, την Τετάρτη διατυπώνεται ένα κοινό αίτημα  προς κάθε κατεύθυνση:

Το δικαίωμα στην υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο.

Στηρίζουμε με κάθε τρόπο και με όλες μας τις δυνάμεις το Παγκρήτιο Συλλαλητήριο για την Υγεία και καλούμε στις 5μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, όπου θα βρίσκεται και αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 από όλους τους νομούς του νησιού.

Παλεύουμε για πρώτη φορά ρήξη. Όλα μπορούν να είναι αλλιώς».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΜέΡΑ25 Κρήτης: Ο αγώνας για τη Δημόσια Υγεία είναι αγώνας για τη Ζωή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας