Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
19.0° 16.3°
2 BF
73%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 16.0°
2 BF
85%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.0°
3 BF
78%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
3 BF
77%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
75%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
82%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18°C
17.8° 16.1°
3 BF
82%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 15.9°
1 BF
66%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
68%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.7° 16.7°
1 BF
77%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.1° 17.9°
2 BF
82%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
87%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.1° 16.7°
2 BF
58%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
4 BF
81%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
2 BF
64%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.3° 16.3°
2 BF
77%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
17°C
17.1° 17.1°
2 BF
82%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
92%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Από την συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου στα Χανιά (17-11-2020)

Έσπασε και στα Χανιά η απαγόρευση για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Η συγκέντρωση δεν έγινε στο σημείο όπου καλούνταν (πλατεία Αγοράς), όμως έστω και περιορισμένη και σε άλλο χώρο η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε, κυρίως με τη συμμετοχή μελών των οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Καταφέραμε μέσα σε συνθήκες απαγόρευσης να φτάσει η φωνή τους πλατιά στο λαό με καλέσματα στον τοπικό τύπο, γράμματα συντρόφων που καλούσαν στη συγκέντρωση, ψηφιακά μέσα, καθώς και με συνέντευξη στο ραδιόφωνο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ(μ-λ).

Από την συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου στα Χανιά (17-11-2020)

«Με επίγνωση πως μόνο ο λαός σώζει το λαό, που στη διαδήλωση σήμαινε τα αυτονόητα μέτρα προστασίας συνεχίζουμε με επόμενο σταθμό την απεργία στις 26 Νοέμβρη», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Από την συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου στα Χανιά (17-11-2020)

«Με αξιόλογη μαζικότητα δύο τριών εκατοντάδων ανθρώπων για τα δεδομένα της πρωτόγνωρης κρατικής τρομοκρατίας – καταστολής και τρομοκρατίας των ΜΜΕ, πραγματοποιήθηκε στα Χανιά η συγκέντρωση της 17 Νοέμβρη. 

Η συγκέντρωση δεν έγινε κατορθωτό να γίνει στο σημείο που καλούνταν (πλατεία Αγοράς), όμως έστω και περιορισμένη και σε άλλο χώρο η συγκέντρωση και η διαδήλωση έδωσε κουράγιο και ήταν μια θετική δοκιμασία των οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου που παρά τους υποκειμενισμούς και τη δυσκολία στο συντονισμό, αποφασιστικά και επί πολλές μέρες καλούσαν με πολλαπλές δημόσιες ανακοινώσεις αλλά και με στήριξη του καλέσματος μέσα στον κόσμο. Αντίθετα το ΚΚΕ (και ας μη μιλήσουμε για το ΣΥΡΙΖΑ και την πολεμική του στη συγκέντρωση χάριν των ΗΠΑ και όχι λόγω κορονοϊού) αρκέστηκε στη συμβολική κατάθεση στεφάνου μόνο του, με κάποια απ’ τα μέλη του και χωρίς κανένα δημόσιο κάλεσμα όλες τις προηγούμενες μέρες. 

Η οργάνωσή μας και η Πρωτοβουλία Αντίστασης κατάφεραν σε συνθήκες απαγόρευσης να φτάσει η φωνή τους πλατιά στο λαό με καλέσματα στον τοπικό τύπο, γράμματα συντρόφων που καλούσαν στη συγκέντρωση, ψηφιακά μέσα, καθώς και με συνέντευξη στο ραδιόφωνο. Οι παρεμβάσεις στη λαϊκή, στις γειτονιές, στις φοιτητικές εστίες, η αφισοκόλληση, και τα πανό ήταν αντικειμενικά περιορισμένα, όμως υπήρξαν και έτσι με διάφορους τρόπους δόθηκε η μάχη με στόχο να είναι παρακαταθήκη και για τη συνέχεια. 

Και στα Χανιά όπως και πανελλαδικά η απαγόρευση δεν πέρασε. Με επίγνωση πως μόνο ο λαός σώζει το λαό, που στη διαδήλωση σήμαινε τα αυτονόητα μέτρα προστασίας συνεχίζουμε με επόμενο σταθμό την απεργία στις 26 Νοέμβρη. Παρά τα προβλήματα που εκδηλώθηκαν και παραμένουν προς αντιμετώπιση οι δυνάμεις του κινήματος με ενότητα και πάλη οφείλουν να βρουν μορφές πάλης για να ενισχυθεί η Αντίσταση του λαού στη βαρβαρότητα του συστήματος. Με κεντρικές μάχες όπως τη χθεσινή αλλά και καθημερινά με εστίες αντίστασης και με εφευρετικότητα ως προς τις μορφές πάλης και απεύθυνσης στο λαό. Το σύστημα φανερά απαξιώνει εγκληματικά τη ζωή του λαού, τον άφησε και τον αφήνει έρμαιο στην πανδημία την ίδια ώρα που απλώνει τη φτώχεια και ενισχύει με μπόλικο τυχοδιωκτισμό τους πολεμικούς κινδύνους και την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ μέσα από το άπλωμα των βάσεων και την πρωτόγνωρη υπηρέτηση των φονιάδων των λαών.. 

Το πολυτεχνείο ζει. Σε αγώνα μας καλεί».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Έσπασε και στα Χανιά η απαγόρευση για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας