Αθήνα, 20°C
Αθήνα
Αραιές νεφώσεις
20°C
21.2° 18.2°
1 BF
66%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.9° 17.1°
3 BF
78%
Πάτρα
Ασθενείς βροχοπτώσεις
17°C
20.0° 16.6°
3 BF
81%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
67%
Αλεξανδρούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
3 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.2°
3 BF
68%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
1 BF
87%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
19.0° 19.0°
0 BF
71%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
19.8° 18.8°
5 BF
73%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.8°
1 BF
55%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
3 BF
60%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
18.7° 18.7°
1 BF
68%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.9° 19.9°
3 BF
73%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.1° 17.8°
2 BF
62%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
5 BF
78%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
21°C
20.8° 18.8°
2 BF
49%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.9° 18.3°
2 BF
61%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.4° 19.4°
3 BF
74%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
68%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Mέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» με ανάρτηση στο Indymedia χαιρέτισαν την προσπάθεια, ακόμα κι αν δεν ολοκληρώθηκε | ΕUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Οι Πυρήνες... διαψεύδουν τον Φρ. Ραγκούση

Η σύλληψη Ξηρού και η ανακάλυψη κρησφύγετων, όπλων, εκρηκτικών, κλεμμένων Ι.Χ. και πλαστών ταυτοτήτων τροφοδότησαν για ένα τριήμερο τα ΜΜΕ, που δεν απέφυγαν τις προεκλογικές αναφορές περί επιτυχιών της κυβέρνησης και τις «απαραίτητες» αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ. Οπως και να έχει το θέμα, η σύλληψη του αρματωμένου μέλους της 17Ν και τα ευρήματα αποτελούν για την Αντιτρομοκρατική και συνολικά για την ΕΛ.ΑΣ. μια επιτυχία που είναι πιθανό να ματαίωσε ενδεχόμενο χτύπημα.

Ο συνήγορος του Χ. Ξηρού δήλωσε ότι από πουθενά δεν προκύπτει προετοιμασία του πελάτη του για χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού. Σχεδόν ταυτόχρονα, μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» με ανάρτηση στο Indymedia χαιρέτισαν την προσπάθεια, ακόμα κι αν δεν ολοκληρώθηκε.

«Δεν πρόκειται να χαρίσουμε ούτε μια λέξη που θα ξεκλείδωνε πληροφορίες στον εχθρό. Η απόδραση από τη φυλακή είναι ο μόνος σκοπός και προορισμός ενός αιχμάλωτου αναρχικού αντάρτη πόλης. Η λέξη “απόδραση” είναι το συμπυκνωμένο νόημα της ελευθερίας που ανατινάζει τα τείχη της φυλακής που κλείδωσαν τις ζωές μας. Τη λέξη αυτή εμείς οι αιχμάλωτοι αναρχικοί της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς δεν την ξεχάσαμε ποτέ κι ας μας ξέχασαν οι περισσότεροι. Οι δικαστές μάς καταδίκασαν να ζούμε χρόνια σαν ανθρώπινες σκιές μέσα σε κλειδωμένα κτήρια, αλλά δεν μπόρεσαν να κλειδώσουν τις ανυπότακτες επιθυμίες μας [...]».

Την ανάρτηση υπογράφουν 10 κρατούμενοι που αποδέχονται τη συμμετοχή τους στην οργάνωση. Φυσικά, η ειδησεογραφία δεν αρκέστηκε στα σενάρια και προχώρησε, χαρακτηρίζοντας τη σύλληψη (κι όχι την απόδραση) Ξηρού συνολικά ως επιτυχία της κυβέρνησης Σαμαρά. Οσο για τους εκπροσώπους της Ν.Δ. δεν δίστασαν να κατακρίνουν και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν χαιρέτισε ειδικά τη συγκεκριμένη αυτή αστυνομική επιτυχία!

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι Πυρήνες... διαψεύδουν τον Φρ. Ραγκούση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας