Αθήνα, 21°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
21.2° 19.6°
1 BF
62%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.9° 17.0°
2 BF
73%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
19.0° 17.7°
2 BF
77%
Ιωάννινα
Ασθενής ομίχλη
11°C
10.9° 10.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
13°C
12.9° 12.9°
3 BF
82%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.6° 17.6°
1 BF
75%
Κοζάνη
Σποραδικές νεφώσεις
14°C
14.4° 14.4°
0 BF
72%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
18.5° 18.5°
1 BF
73%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
21°C
21.4° 20.5°
5 BF
56%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.9° 15.5°
3 BF
68%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
20.4° 20.4°
4 BF
49%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
19.7° 19.7°
2 BF
69%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
1 BF
88%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
0 BF
68%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
20.6° 17.3°
1 BF
57%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
4 BF
85%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.3°
0 BF
55%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.3° 17.7°
2 BF
78%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
19.0° 19.0°
2 BF
71%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
13.5° 13.5°
1 BF
83%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Ουρές αυτοκινήτων στη λεωφόρο Συγγρού
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
EUROKINISSI

Αττική πολλαπλής ανασφάλειας

Η Περιφέρεια Αττικής δαπανά χρήματα για την οδική ασφάλεια. Πολλά χρήματα και χρειάζονται περισσότερα. Δικαιολογείται η σκοπιμότητα, δικαιώνεται ο προγραμματισμός, οι προτεραιότητες; Επιλέχθηκε η αντικατάσταση των σηματοδοτών. Φανάρια υπήρχαν αλλά κρίθηκε αναγκαία η αντικατάστασή τους. Τεράστιες οι ελλείψεις σε στηθαία ασφαλείας, νεκροί κάθε τόσο στην Παραλιακή, μνημόσυνα από εφημέριους και μητροπολίτες, αλλά οι σχετικές μητροπολιτικές υποδομές για ανάσχεση συγκρούσεων, στις καλένδες.

Ποια παράταξη στο περιφερειακό συμβούλιο επιμένει σε αυτά τα καθημερινά μνημεία απονιάς; Ποιος σύμβουλος ή/και παράταξη κοιτάζει ψηλά να δει πως ο χρυσοπληρωμένος φωτισμός κρύβεται από δέντρα ακατάλληλα για νησίδες οδών; Πληθαίνουν οι παλλόμενες φωτεινές πινακίδες που θαμπώνουν τους οδηγούς. Σε βενζινάδικα και άλλες παρόδιες επιχειρήσεις με ακατάλληλες ή/και παράνομες πινακίδες, σε στάσεις με εναλλασσόμενα διαφημιστικά, κόκκινα και πράσινα.

Από κοντά και δήμοι. Η απορρόφηση θέλει αγώνα. Παλλόμενες πινακίδες διάβασης σχολείων θαμπώνουν το βράδυ τους οδηγούς, όταν τα σχολεία είναι κλειστά! STOP αναβοσβήνουν σαν φλας φωτορεπόρτερ. Τα μάτια αργούν να συνέλθουν και το «μοιραίο» επέρχεται. Ηταν θέλημα Θεού; Οχι, ήταν/είναι αχρείαστη απορρόφηση δημόσιων πόρων σε βάρος της ασφάλειάς μας. Δεξιές, ΠΑΣΟΚικές ή/και μεταΠΑΣΟΚικές, κομμουνιστικές κ.ά. διοικήσεις επιλέγουν ή/και συνυπάρχουν με τις παγίδες μαζί με συναινετικές «αντιπολιτεύσεις». Εχουν διατυπωθεί αντιρρήσεις, υπήρξαν αντιδράσεις για τέτοιες μικροδαπάνες;

Ανησυχούν δήμαρχοι και άλλοι για τον κίνδυνο πλημμύρας π.χ. περί τον Κηφισό ποταμό. Η λέξη ποταμός υπογραμμίζεται, διότι το ξεχνάμε ότι ο δρόμος κρύβει ποτάμι. Ας δούμε το παράδειγμα των λεκανών του όρους Αιγάλεω (ναι, υπάρχει και τέτοιο βουνό), που καταλήγουν στο Κηφισό. Κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα που έδωσαν ανάσα στη Νίκαια και πέριξ περιοχές, αποδείχθηκαν αδύναμα όταν νομιμοποιήθηκε η αυθαίρετη δόμηση στον Ανω Κορυδαλλό (Σχιστό Κορυδαλλού) με εξωφρενικούς, επικίνδυνους όρους. Κάλυψη οικοπέδων στο 80%, πρακτικά τσιμέντωμα 100% και έξι ορόφους στην πράξη. Αυτό ορίστηκε στις διατάξεις «προστασίας» του όρους Αιγάλεω (ν. 2742/1999, άρθρο 21).

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Αττική πολλαπλής ανασφάλειας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας