Για το επεισόδιο στην Εθνική Πινακοθήκη με την τραμπούκικη επίθεση του βουλευτή της Νίκης ο οποίος προκάλεσε φθορές σε έργα τέχνης επειδή «προσέβαλαν τα θρησκευτικά ήθη», ο πρόεδρος της Βουλής απέδωσε μομφή.
Ειδικότερα, με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας, ο Νικήτας Κακλαμάνης άσκησε σήμερα μομφή κατά του βουλευτή Νίκου Παπαδόπουλου για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.
Ο πρόεδρος της Βουλής ανέγνωσε στο Σώμα τις ανακοινώσεις της Εθνικής Πινακοθήκης και του Δ.Σ. της Εθνικής Πινακοθήκης και πρόσθεσε πως:
«Εν προκειμένω, τα πειθαρχικά μέτρα που μπορούν να ληφθούν για την παραβίαση της υποχρέωσης προάσπισης του κύρους της Βουλής από τον βουλευτή κ. Νικόλαο Παπαδόπουλο, που αποτελεί υποχρέωση όλων των βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, είναι η μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά με εφαρμοστέες, εν προκειμένω, τις ρυθμίσεις του άρθρου 80 του Κανονισμού της Βουλής, όπως τροποποιήθηκε στις 8/9/2023 (ΦΕΚ 148Α΄)».
Τα πειθαρχικά μέτρα που επέβαλε είναι η περικοπή μέχρι και του μισού της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης του βουλευτή της Νίκης, με το Σώμα να συμφωνεί ομοφώνως.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας