Αθήνα, 19°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
20.7° 17.8°
2 BF
76%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
22.8° 19.8°
2 BF
58%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
20°C
21.0° 18.3°
2 BF
69%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
63%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
22°C
21.9° 21.9°
3 BF
56%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
20.9° 20.9°
0 BF
68%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
3 BF
48%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.1° 21.1°
1 BF
65%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
21°C
20.8° 19.4°
4 BF
68%
Μυτιλήνη
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.3° 18.2°
1 BF
59%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.1° 19.1°
3 BF
62%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
3 BF
77%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
21°C
20.9° 20.3°
4 BF
68%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
22°C
21.8° 21.8°
2 BF
55%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
22°C
24.0° 18.9°
2 BF
52%
Ρόδος
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.3° 19.3°
2 BF
81%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
20°C
20.0° 20.0°
2 BF
52%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.4° 18.3°
3 BF
75%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
22°C
22.2° 22.2°
2 BF
60%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.0° 18.0°
2 BF
58%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI

Σπίρτζης κατά Θεοδωρικάκου για Greek Mafia και τον εμπρησμό στη Ν. Σμύρνη

Επίθεση κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, εξαπέλυσε ο Χρήστος Σπίρτζης με αφορμή τον εμπρησμό καταστήματος εστίασης στη Νέα Σμύρνη.

«Η Greek Mafia συνεχίζει τη δράση της και ο κ. Θεοδωρικάκος δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη» τονίζει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη  της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αναλυτικά στη δήλωσή του επισημαίνει: 

«Η Greek Mafia συνεχίζει ανεξέλεγκτη τη δράση της. Χθες με πυρπολισμούς καταστημάτων στο κέντρο της Νέας Σμύρνης, θέτοντας σε κίνδυνο τις ανθρώπινες ζωές.

Λίγες ώρες πριν σε τηλεοπτική του εμφάνιση, ο κ. Θεοδωρικάκος, αντιγράφοντας τον κ. Μητσοτάκη, δεν ήξερε απολύτως τίποτα. Δε γνώριζε για το ξύλο που έριξε στις ειρηνικές διαδηλώσεις για το δυστύχημα στα Τέμπη. Δε γνώριζε για το γερανό που με μεγάλη ταχύτητα έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή πολιτών. Δε γνώριζε για τις καταγγελίες του πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ, ότι αξιωματικοί συνομιλούν με ανθρώπους της νύχτας, ότι τα αστυνομικά τμήματα είναι υποστελεχωμένα, ότι οι κρίσεις και οι μεταθέσεις είναι ρουσφετολογικές.

Δεν ξέρουν τίποτα, δεν έχουν ευθύνη για τίποτα. Η προοδευτική κυβέρνηση μετά τις εκλογές με εφαρμόσιμο σχέδιο θα εγγυηθεί την προστασία του πολίτη».

«Βλέπουν» εκβιασμό

Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με μαρτυρία υπαλλήλου καθαριότητας του εστιατορίου, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς, εμφανίστηκαν ξαφνικά, τα ξημερώματα, δύο - τρία άτομα τα οποία έσπασαν ένα τζάμι και πέταξαν κάτι μέσα και αμέσως μετά εκδηλώθηκε η φωτιά.

Σημειώνεται, ότι η πυρκαγιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα σε διαμερίσματα που βρίσκονται στο ίδιο κτίριο, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου. Ενας άνδρας διακομίστηκε με εγκαύματα σε νοσοκομείο, ενώ απεγκλωβίστηκαν ακόμα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα μωρό που μεταφέρθηκε, για προληπτικούς λόγους, στο νοσοκομείο Παίδων.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σπίρτζης κατά Θεοδωρικάκου για Greek Mafia και τον εμπρησμό στη Ν. Σμύρνη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας