Προάγγελο για την οριστική παύση λειτουργίας του Ποταμιού αποτελεί η απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη να δωρίσει την κρατική επιχορήγηση, ύψους 500.000 ευρώ, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Τη συμβολική αυτή κίνηση ανακοίνωσε ο ιδρυτής του κόμματος το βράδυ του Σαββάτου στο «Χυτήριο» της Ιερά Οδού, ενώ αναφερόμενος στα σενάρια για οριστικό τέλος του Ποταμιού, ο κ. Θεοδωράκης περιορίστηκε να πει ότι εντός του φθινοπώρου θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.
Υπενθυμίζεται ότι μετά το απογοητευτικό 1,52% στις ευρωεκλογές του περασμένου Μαΐου, το Ποτάμι δεν συμμετείχε στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε ήδη ανακοινώσει την αποχώρησή του από την ηγεσία, προκρίνοντας ως διάδοχο τον αντιπρόεδρο, Γιώργο Μαυρωτά, ο οποίος όμως αποχώρησε και αυτός, καθώς αποδέχτηκε την πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Ο πρώην βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Νίκος Νυφούδης έχει εκφράσει την επιθυμία για την ηγεσία του κόμματος, ωστόσο το σενάριο αυτό δεν φαίνεται να βρίσκει υποστηρικτές.
Τα περισσότερα στελέχη του Ποταμιού έχουν ήδη κατευθυνθεί κατά κύριο λόγο προς τη Ν.Δ., ορισμένα παρέμειναν στο Κίνημα Αλλαγής παρά την αποχώρηση και λιγότερα προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Οσον αφορά τη χορηγία στο ΕΚΠΑ, ο κ. Θεοδωράκης σε συνεννόηση με τον πρύτανη Θάνο Δημόπουλο αποφάσισαν ότι όλο το ποσό θα διατεθεί σε υποτροφίες νέων επιστημόνων που έχουν εκπονήσει ή ολοκληρώνουν διδακτορική διατριβή, έτσι ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούν σε ερευνητικές ομάδες του ΕΚΠΑ, με στόχο να περιοριστεί η φυγή επιστημόνων στο εξωτερικό.
Για το ζήτημα ρωτήθηκε και ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, δίνοντας το πράσινο φως, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για επιστροφή των χρημάτων στο Δημόσιο.
«Εχουμε τις δουλειές μας και όσοι δεν τις έχουμε θα τις βρούμε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουμε αργόσχολοι και γραφειοκράτες που θα αμειβόμαστε από το κομματικό ταμείο για να κατεβάζουμε ιδέες», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας