Στα συντηρητικά αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας φαίνεται πως στρέφεται όλο και περισσότερο η Ν.Δ. Αν και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για επιστροφή στο παρελθόν στον τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης, η ίδια όλο και περισσότερο προβάλλει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το θέμα της καταστολής καταδεικνύοντας ότι η δεξιότερη πτέρυγα του κόμματος έχει, προς το παρόν τουλάχιστον, το πάνω χέρι.
Ο Δ. Καμμένος
Εξ ου και στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν «νίκη» την καταψήφιση στην ονομαστική ψηφοφορία από τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛΛ. Δ. Καμμένο της διάταξης που αφορά το πανεπιστημιακό άσυλο.
Και αυτό παρότι είναι γνωστό ότι ο συγκεκριμένος αναγκάστηκε σε παραίτηση όντας μόλις 12 ώρες υφυπουργός όταν αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν στο γεγονός ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτούσε ομοφοβικά και αντισημιτικά σχόλια.
Παρ’ όλα αυτά ο Κυρ. Μητσοτάκης επιχείρησε να παρουσιάσει στη Βουλή το προφίλ του ηγέτη που νοιάζεται κυρίως για τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα, ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα επιφύλαξε τον ρόλο εκείνου που διχάζει την ελληνική κοινωνία και όχι μόνο.
Η αποστροφή του προς τον πρωθυπουργό ότι «προστατεύετε τα εγκληματικά στοιχεία, που έχουν ως ορμητήριά τους τα Ανώτατα Ιδρύματα» ήταν άλλη μία απόπειρα να συνδέσει τον Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ με το αποκαλούμενο από τη Ν.Δ. «άβατο των Εξαρχείων» και τις, κατά τη Ν.Δ., «ιδεοληψίες του για την καταστολή».
Ακόμη πιο χαρακτηριστική δε ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε στον πρωθυπουργό: «Η Ελλάδα θα πάει μπροστά. Και η νέα γενιά θα πατήσει γερά. Θα πατήσει γερά γιατί δεν είναι και δεν μπορεί να γίνει όμηρος μιας παρέας που, όταν δεν παρανομεί, συκοφαντεί.
Και όταν δεν συκοφαντεί, εκβιάζει. Και όταν δεν μπορεί να εκβιάσει, τότε επιχειρεί να διχάσει την κοινωνία. Το συμφέρον όμως της κοινωνίας δεν διχάζεται. Ολοι θέλουν να πάνε μπροστά. Και όλοι ξέρουν ότι μαζί σας η χώρα δεν έχει μέλλον».
Η νέα γενιά
Μια δεύτερη στόχευση που μοιάζει να έχει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να καταδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τις πολιτικές που εφαρμόζει στρέφει τους νέους ανθρώπους στο εξωτερικό προκειμένου «να επιβάλει τους δικούς του όρους».
Και ναι μεν στη Βουλή δεν αναφέρθηκε στη Βενεζουέλα και στο καθεστώς Μαδούρο, αλλά ήρθε την επομένη ακριβώς της ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ η δήλωση του τομεάρχη Εξωτερικών του κόμματος να επιβεβαιώσει αυτή την εκτίμηση.
Ο Γ. Κουμουτσάκος ζήτησε από το ΥΠΕΞ να πάρει σαφή θέση για τα τεκταινόμενα στη Βενεζουέλα, επισημαίνοντας πως οι ευρωβουλευτές του κυβερνώντος κόμματος «καταψηφίζουν κάθε σχετικό ψήφισμα καταδίκης που έρχεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».
Τελικός πάντα στόχος, οι πρόωρες εκλογές. Κι ώς τότε κάθε εβδομάδα θα επιλέγεται το θέμα που στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρούν προνομιακό για την ενίσχυση του ηγετικού του προφίλ, του προφίλ τού εν αναμονή πρωθυπουργού...
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας