Στην τελευταία της επίσκεψη με την ιδιότητα της καγκελαρίου, η Άνγκελα Μέρκελ, εμφανίστηκε απολογούμενη απέναντι στην ελληνικό λαό.
«Ως ομοσπονδιακή καγκελάριος ήμουν αυτή που πίεσε πολύ την ελληνική κοινωνία γιατί απαίτησα πολλά» ανέφερε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Ινστιτούτο Γκαίτε, μιλώντας στους σπουδαστές.
«Βρίσκομαι εδώ για να μάθω πώς διαμορφώνεται πλέον η κατάσταση στην Ελλάδα. Είναι η αποχαιρετιστήρια επίσκεψή μου» συμπλήρωσε γνωρίζοντας και η ίδια καλά τα τραύματα που προκάλεσαν τα μνημόνια στη χώρα μας.
«Είχαμε τη μεγάλη πρόκληση του ευρώ και το μεγάλο ζήτημα του μεταναστευτικού. Η Ελλάδα είχε μεγάλη εμπλοκή σ' αυτές τις εξελίξεις κι αυτό είχε επίδραση σε όλη την ΕΕ» ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος απευθυνόμενη στους σπουδαστές.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας