ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος | AP Photo/Virginia Mayo

Τετ α τετ Τσακαλώτου – Βελκουλέσκου για τα στοιχεία του ΔΝΤ

Συνάντηση με την επικεφαλής του κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντέλια Βελκουλέσκου, είχε σήμερα το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, η συνάντηση, που διήρκεσε περίπου 1,5 ώρα, ήταν «εισαγωγική» και αφορούσε τα στοιχεία που συλλέγει το Ταμείο για την έκθεσή του για την ελληνική οικονομία.

Ενδέχεται δε, να υπάρξει ακόμη μία συνάντηση κατά το κλείσιμο της διαδικασίας.

Θυμίζουμε ότι το κλιμάκιο του ΔΝΤ έχει παραμείνει στην Αθήνα (οι εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής πλευράς των θεσμών έχουν αποχωρήσει από την περασμένη Παρασκευή) προκειμένου να συλλέξει στοιχεία για την ελληνική οικονομία, στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης του Ταμείου για όλα τα κράτη εκτός προγράμματος (έκθεση άρθρου 4).

Για την Ελλάδα, το ΔΝΤ συνέτασσε τη συγκεκριμένη έκθεση έως το 2010 και εν συνεχεία για ακόμη μία φορά, το 2013.

Η δημοσίευση της έκθεσης αναμένεται τον προσεχή Νοέμβριο και κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσει και τη βάση για την Έκθεση Βιωσιμότητας (DSA) που θα συντάξει το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τετ α τετ Τσακαλώτου – Βελκουλέσκου για τα στοιχεία του ΔΝΤ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας