Ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας στο δεύτερο εξάμηνο «βλέπει» ο Πιέρ Μοσκοβισί προβλέποντας ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω το 2017 και θα εξακολουθήσει να βελτιώνεται το 2018.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη, ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών σημειώνει ότι σύμφωνα με τις εαρινές προβλέψεις 2016 της Κομισιόν, το πραγματικό ΑΕΠ της Ελλάδας αναμένεται να μειωθεί κατά 0,3% το 2016, καθώς η οικονομία αποδείχτηκε πιο ανθεκτική σε σχέση με τις προβλέψεις του Αυγούστου 2015.
Υπενθυμίζει επίσης ότι μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, συμφωνήθηκε η εκταμίευση 10,3 δισ. ευρώ, από τα οποία εκταμιεύθηκε ήδη ποσό 7,5 δισ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να βελτιώσει τη συνολική ρευστότητα μέσω της τακτοποίησης καθυστερούμενων οφειλών της κυβέρνησης.
Η βελτίωση της εμπιστοσύνης, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης αναμένεται να διευκολύνει τη σταδιακή χαλάρωση των capital controls και να στηρίξει τις επενδύσεις, σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί.
Ο κ. Παπαδημούλης, με αφορμή την Έκθεση της Επιτροπής για τις Ευρωπαϊκές Οικονομικές προβλέψεις, είχε καταθέσει ερώτηση προς την Κομισιόν ζητώντας αναλυτικές προβλέψεις της για το β΄ Εξάμηνο του 2016 καθώς και για το 2017 και 2018.
Στην ερώτηση o ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει «το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης» ενώ ζητούσε εκ νέου προτάσεις για ισχυρή προσέλκυση επενδύσεων και ταχύτερη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας