Αθήνα, 20°C
Αθήνα
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
20°C
20.9° 18.4°
1 BF
71%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
21.6° 19.3°
2 BF
61%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
19°C
22.0° 19.4°
2 BF
75%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
1 BF
63%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
72%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
20.2° 20.2°
2 BF
74%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
2 BF
59%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.2° 21.2°
1 BF
67%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
21.4° 18.8°
4 BF
73%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.9° 18.2°
2 BF
61%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.4° 19.4°
3 BF
61%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.7° 19.7°
2 BF
68%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
20.3° 19.9°
4 BF
73%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.2° 21.2°
2 BF
57%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.1° 18.9°
1 BF
59%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.8° 18.8°
4 BF
79%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
21°C
20.5° 20.5°
2 BF
46%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
20.5° 18.3°
3 BF
66%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
21°C
21.3° 21.3°
2 BF
64%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
64%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Η Πειραιώς απέκτησε το υγιές κομμάτι της Πανελλήνιας Τράπεζας και, όπως ανακοίνωσε, όλες οι θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων είναι διασφαλισμένες

Στην Πειραιώς η «καλή» Πανελλήνια Συνεταιριστική Τράπεζα

Στην Τράπεζα Πειραιώς έναντι 17,1 εκατ. ευρώ «πέρασε» το υγιές κομμάτι της Πανελλήνιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, μετά από ανοικτή διαδικασίας υποβολής προσφορών που διεξήγαγε η Τράπεζα της Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε έντονο παρασκήνιο για να προκριθεί το σχέδιο «σπασίματος» σε «καλή» και «κακή» τράπεζα και ενώ η κυβέρνηση επεδίωξε την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών από το «μαξιλάρι» του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο, όπως είναι γνωστό, έχει επιστρέψει παραφουσκωμένο στον EFSF.

Εναλλακτικά, αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, η κυβέρνηση κατέθεσε σχέδιο μεταβατικού πιστωτικού ιδρύματος (bridge bank) για μικρό χρονικό διάστημα, ώστε να διατηρηθεί το δίκτυο εξυπηρέτησης των συνεταιριστικών τραπεζών. Με τον τρόπο αυτό κάποιοι επενδυτές που είχαν δείξει ενδιαφέρον, αλλά ήταν επιφυλακτικοί λόγω της οικονομικής κατάστασης, θα μπορούσαν να επενδύσουν στις μικρές τράπεζες, με καλό δίκτυο στην περιφέρεια και πιθανότατα να αγόραζαν σε τιμή που θα κάλυπτε το κόστος εξυγίανσης της Πανελλήνιας Τράπεζας. Ωστόσο η επιδίωξη της κυβέρνησης δεν ευοδώθηκε και ήταν θέμα χρόνου το «καλό» κομμάτι της τράπεζας να πωληθεί.

Ετσι, η Πειραιώς απέκτησε το υγιές κομμάτι της Πανελλήνιας Τράπεζας και, όπως ανακοίνωσε, όλες οι θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων είναι διασφαλισμένες. Μετά την Παρασκευή 17 Απριλίου 2015, οπότε και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η σχετική απόφαση, το δίκτυο της Πανελλήνιας Τράπεζας θα λειτουργεί υπό την πλήρη ευθύνη της Πειραιώς και όλες οι συναλλαγές των πελατών της Πανελλήνιας Τράπεζας θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται χωρίς καμία διακοπή. Το ίδιο ισχύει και για τις υπηρεσίες που πρόσφερε η Πανελλήνια Τράπεζα προς συνεταιριστικές τράπεζες.

Τα «υγιή» τμήματα των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της Πανελλήνιας Τράπεζας που αποκτώνται από την Τράπεζα Πειραιώς αφορούν την προσδιορισμένη από την Τράπεζα της Ελλάδας περίμετρο και περιλαμβάνουν (στοιχεία 31 Δεκεμβρίου 2014) 645 εκατ. ευρώ παθητικού, εκ των οποίων 574 εκατ. ευρώ καταθέσεις πελατών, 372 εκατ. ευρώ ενεργητικού, εκ των οποίων 280 εκατ. ευρώ δάνεια μετά από προβλέψεις, 26 καταστήματα και 163 εργαζόμενους. Η διαφορά των 273 εκατ. ευρώ μεταξύ της προσωρινώς αποτιμηθείσας αξίας των μεταβιβαζόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού θα καλυφθεί πλήρως σε μετρητά από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στην Πειραιώς η «καλή» Πανελλήνια Συνεταιριστική Τράπεζα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας