Αθήνα, 19°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
20.7° 17.8°
2 BF
76%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
22.8° 19.8°
2 BF
58%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
20°C
21.0° 18.3°
2 BF
69%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
63%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
22°C
21.9° 21.9°
3 BF
56%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
20.9° 20.9°
0 BF
68%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
3 BF
48%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.1° 21.1°
1 BF
65%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
21°C
20.8° 19.4°
4 BF
68%
Μυτιλήνη
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.3° 18.2°
1 BF
59%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.1° 19.1°
3 BF
62%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
3 BF
77%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
20.9° 19.8°
4 BF
73%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
22°C
21.8° 21.8°
2 BF
55%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
22°C
24.0° 18.9°
2 BF
52%
Ρόδος
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.3° 19.3°
2 BF
81%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
20°C
20.0° 20.0°
2 BF
52%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.4° 18.3°
3 BF
75%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
22°C
22.2° 22.2°
2 BF
60%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.0° 18.0°
2 BF
58%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
| AP Photo/Michael Sohn

FAZ: Δεν είναι και τόσο «σκληρό καρύδι» ο Σόιμπλε

Μετά την έγκριση της συμφωνίας του Eurogroup από την Επιτροπή Προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής η Frankfurter Allgemeine Zeitung υπενθυμίζει ότι δεν πρόκειται να συζητηθεί στην ολομέλεια του Σώματος ούτε η τελευταία αθέτηση του λόγου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του: πως στο τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας θα συμμετείχε πλήρως και το ΔΝΤ.

Όμως, το Ταμείο ακόμα δεν συμμετέχει με χρηματοδότηση επειδή αμφισβητεί -ως γνωστόν- τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

«Ο Σόιμπλε», σχολιάζει η FAZ, «απέδειξε για ακόμη μία φορά πόσο ευέλικτος είναι προεκλογικά, όταν πρόκειται για ευρωπαϊκές υποσχέσεις και την ερμηνεία κανόνων και νόμων. Ο Σόιμπλε ακκίζεται ευχαρίστως με τη φήμη που έχει στην Ευρώπη σαν “σκληρό καρύδι”. Στην πραγματικότητα συμβιβάζεται πολλές φορές με πραγματιστικές και σχολαστικές λύσεις που οδηγούν ακριβώς στο αντίθετο απ' αυτό που επιδίωκαν οι εκάστοτε νόμοι της Ε.Ε. και απ' αυτό που διακηρυσσόταν στους Γερμανούς πολίτες κατά την ψήφισή τους.

»Η πολυετής επιχείρηση λύτρωσης των Ελλήνων μαζί με το κούρεμα χρέους, η συνεχιζόμενη παραβίαση των κανόνων για το έλλειμμα για παράδειγμα από τη Γαλλία ή η πρόσφατη διάσωση ιταλικών τραπεζών με χρήματα των φορολογουμένων, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ο Σόιμπλε υπερασπίστηκε στο τέλος συμβιβασμούς ασύμβατους με τους κανόνες».

Και η εφημερίδα καταλήγει: «Είναι αλήθεια ότι την κρίσιμη στιγμή τού έλειπε πάντα η στήριξη της ακόμα πιο ευέλικτης καγκελαρίου για μια πιο συνεπή στάση. Τελικά δεν ήθελε και να ρισκάρει τη θέση του, ίσως και με τη δικαιολογημένη πεποίθηση ότι κάτι τέτοιο θα άνοιγε τον δρόμο για χειρότερες καταστρατηγήσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Ο ίδιος ο Σόιμπλε υποστηρίζει ότι η δημοσιονομική πολιτική του διαθέτει μέτρο και αξιοπιστία. Η αποτίμηση αυτή ισχύει μόνο αν εξαιρέσει κανείς την πολιτική του για το ευρώ».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
FAZ: Δεν είναι και τόσο «σκληρό καρύδι» ο Σόιμπλε

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας