Αθήνα, 21°C
Αθήνα
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
20.6° 20.2°
2 BF
63%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
21°C
22.0° 19.2°
3 BF
61%
Πάτρα
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
20.5° 19.4°
2 BF
75%
Ιωάννινα
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
1 BF
63%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
63%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
20.4° 20.4°
1 BF
67%
Κοζάνη
Σποραδικές νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
0 BF
77%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
20.9° 20.9°
2 BF
62%
Ηράκλειο
Σποραδικές νεφώσεις
22°C
21.8° 20.8°
3 BF
64%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
17.9° 16.0°
2 BF
68%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.4° 19.4°
5 BF
63%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.3° 21.3°
2 BF
67%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.9°
3 BF
82%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
22°C
21.9° 21.9°
1 BF
53%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
23°C
22.7° 20.6°
1 BF
48%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
21.0° 19.8°
4 BF
81%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
22°C
21.8° 21.8°
2 BF
49%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.3° 19.3°
3 BF
56%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.4° 21.4°
2 BF
66%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
18.5° 18.5°
0 BF
67%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
himars pyrovoliko
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Πυραυλικά συστήματα πυροβολικού υψηλής κινητικότητας (HIMARS) | © Dreamstime.com

Τρίβουν τα χέρια τους οι μέτοχοι της Lockheed Martin

Υψηλότερα των αναμενόμενων οι πωλήσεις και τα κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής όπλων στον κόσμο στο α’ τρίμηνο, εξαιτίας του πολέμου σε Ουκρανία και Γάζα και των κλιμακούμενων γεωπολιτικών εντάσεων.

Χαρές και πανηγύρια για τους μεγαλομετόχους και τα διευθυντικά στελέχη του αμερικανικού κολοσσού παραγωγής όπλων Lockheed Martin. Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής οπλικών συστημάτων στον κόσμο ανακοίνωσε υψηλότερες των προβλεπομένων από τους αναλυτές της Wall Street πωλήσεις και κέρδη για το α’ τρίμηνο του 2024, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα και συνολικά η κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων εκτόξευσαν τις παραγγελίες για τα φονικά προϊόντα της.

Οι πωλήσεις ρουκετών και μονάδων ελέγχου πυρός αυξήθηκαν κατά 25,3% στους πρώτους 3 μήνες του έτους σε σχεδόν 3 δισ. δολάρια, τροφοδοτούμενες από την ισχυρή ζήτηση για πυραυλικά συστήματα πυροβολικού υψηλής κινητικότητας (HIMARS) και κατευθυνόμενα πυραυλικά συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης (GMLRS), βασικά όπλα που χρησιμοποιούνται από την Ουκρανία στη σύγκρουσή της με τη Ρωσία. Οι πωλήσεις του τμήματος αεροναυπηγικής της Lockhhed, που είναι η μεγαλύτερη μονάδα της και κατασκευάζει τα μαχητικά αεροσκάφη F-35, αυξήθηκαν κατά 9,2%, στα 6,85 δισ. δολάρια.

Συνολικά, οι καθαρές πωλήσεις πρώτου τριμήνου της Lockheed αυξήθηκαν κατά 14%, στα 17,2 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών για 16,02 δισ. δολάρια. Τα κέρδη της αντίστοιχα προσέγγισαν τα 6,39 δολάρια ανά μετοχή, πολύ υψηλότερα -και αυτά- από τις προβλέψεις των αναλυτών για 5,83 δολάρια ανά μετοχή. Τα ισχυρά αποτελέσματα του α΄ τριμήνου ενίσχυσαν τις εκτιμήσεις της διοίκησης του κολοσσού για επίτευξη των στόχων του έτους. Η Lockheed αισιοδοξεί ότι οι καθαρές της πωλήσεις για το σύνολο του 2024 θα προσεγγίσουν τα 68,5 - 70 δισ. δολάρια, ενώ τα κέρδη της τα 25,65 - 26,35 δολάρια ανά μετοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει εκκρεμείς παραγγελίες ύψους 159,4 δισ. δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, ο προοδευτικός γερουσιαστής του Βέρμοντ, Μπέρνι Σάντερς, διεμήνυσε, χθες, ότι θα υποβάλει τροπολογία για την αφαίρεση της επιθετικής στρατιωτικής βοήθειας από το πακέτο που ενέκρινε η Βουλή των Αντιπροσώπων και το οποίο πρόκειται να εξετάσει η Γερουσία αυτή την εβδομάδα. Η τροπολογία θα «περικόψει δισεκατομμύρια σε επιθετική στρατιωτική χρηματοδότηση προς το Ισραήλ από το προτεινόμενο συμπληρωματικό πακέτο εθνικής ασφάλειας», ανέφερε ο Σάντερς σε δήλωσή του. Το πακέτο, που εγκρίθηκε από την ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Βουλή των Αντιπροσώπων το Σαββατοκύριακο, περιλαμβάνει 17 δισεκατομμύρια δολάρια σε άνευ όρων στρατιωτική βοήθεια προς την ισραηλινή κυβέρνηση, η οποία κατηγορείται για γενοκτονία στη Γάζα.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τρίβουν τα χέρια τους οι μέτοχοι της Lockheed Martin

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας