Αθήνα, 21°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
21.2° 19.6°
1 BF
62%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.9° 17.0°
2 BF
73%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
19.0° 17.7°
2 BF
77%
Ιωάννινα
Ασθενής ομίχλη
11°C
10.9° 10.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
13°C
12.9° 12.9°
3 BF
82%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.6° 17.6°
1 BF
75%
Κοζάνη
Σποραδικές νεφώσεις
14°C
14.4° 14.4°
0 BF
72%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
18.5° 18.5°
1 BF
73%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
21°C
21.4° 20.5°
5 BF
56%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.9° 15.5°
3 BF
68%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
20.4° 20.4°
4 BF
49%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
19.7° 19.7°
2 BF
69%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
1 BF
88%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
0 BF
68%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
20.6° 17.3°
1 BF
57%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
4 BF
85%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.3°
0 BF
55%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.3° 17.7°
2 BF
78%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
19.0° 19.0°
2 BF
71%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
13.5° 13.5°
1 BF
83%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Πόλεμος»: Nova από τη μία, Mega και ΑΝΤ1από την άλλη!

Δύο είναι τα «στρατόπεδα» στην τηλεοπτική μάχη των τελευταίων ημερών. Στη μία πλευρά το Mega του Βαγγέλη Μαρινάκη και ο ΑΝΤ1, στην άλλη η Nova του United Group με τη συνεπικουρία του Alpha και του Star.

• Ολα ξεκίνησαν όταν πριν από δέκα μέρες, την προηγούμενη Πέμπτη, το Mega, μέσα από το κεντρικό του δελτίο ειδήσεων, έβγαλε ένα ρεπορτάζ εναντίον της Nova σημειώνοντας σε πόσο κακή οικονομική κατάσταση είναι η εταιρεία.

• Η Nova απάντησε την επομένη με ανακοίνωση διάψευσης και πετώντας το Mega έξω από το μπουκέτο της. Το Mega, λέει, ζητούσε πολύ περισσότερα χρήματα για δικαιώματα και η Nova δεν δέχτηκε.

• Παρασκευή βγάζει και ο ΑΝΤ1 ένα αντίστοιχο ρεπορτάζ εναντίον της Nova.

• Παρασκευή εκδίδει ανακοίνωση και το Mega λέγοντας πως θα προσφύγει στα δικαστήρια.

• Σάββατο μπαίνουν στη διαμάχη ο Alpha και το Star του ομίλου Βαρδινογιάννη, παίρνοντας το μέρος της Nova.

• Κυριακή πρωί η Nova στέλνει SMS στους συνδρομητές της για τα ψεύδη του Mega και του ANT1 εναντίον της. Η μάχη φουντώνει.

• Δευτέρα η Nova βγάζει νέα ανακοίνωση εναντίον του ΑΝΤ1 για τα ρεπορτάζ που γίνονται, από τα δύο κανάλια, στο πλαίσιο «συντονισμένης δημόσιας δυσφημιστικής επίθεσης» προς την ίδια. Λέει, μάλιστα, πως τέλος του μηνός θα κατεβάσει και τον ΑΝΤ1 από την πλατφόρμα της αν δεν συμφωνήσουν στα οικονομικά.

• Την Τρίτη είχαμε νέα απάντηση της Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη εναντίον της Nova (για το SMS) αναφέροντας ότι τα δικαστήρια είναι μονόδρομος για τη διαμάχη τους με τη Nova.

• Την Τετάρτη το σίριαλ συνεχίστηκε με νέα ανακοίνωση της Nova για Mega και ΑΝΤ1: «Η Nova απορρίπτει και διαψεύδει όλους τους παραπλανητικούς ισχυρισμούς που διατυπώνονται επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες από την Alter Ego, το MEGA και τον ΑΝΤ1, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις εθνικές τηλεοπτικές τους άδειες για να διαδώσουν ανακριβείς, ελλιπείς ή παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με την οικονομική κατάσταση της United Group και την αξιοπιστία της Nova να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους πελάτες της».

Συνεχίζεται ο διάλογος για τις εφημερίδες

O λόγος παραμένει στους αναγνώστες

Αγαπητέ Δημήτρη

• Εχω την ευτυχή συγκυρία να περνάω 2 μήνες το καλοκαίρι στο τεσσάρων γενεών σπίτι μας στην όμορφη Σίφνο. Η Σίφνος, ένα Κυκλαδονήσι 2.800 κατοίκων, που το καλοκαίρι τουλάχιστον δεκαπλασιάζεται από Ελληνες, είχε ένα πρακτορείο εφημερίδων στην πρωτεύουσα Απολλωνία. Από αυτό προμηθευόμουν καθημερνά την εφημερίδα μας που με συντροφεύει στις διακοπές μου. Φέτος ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να μη συνεχίσει αυτή του τη συνεργασία με το «Αργος» και η διάδοχος κατάσταση πέρασε σε ένα κατά τα άλλα αξιοπρεπέστατο βιβλιοπωλείο στις Καμάρες που είναι το λιμάνι άφιξης-αναχώρησης στο νησί, αλλά απέχει 7+7 χλμ. από την Απολλωνία. Με τις καινούργιες συνθήκες αναγκάστηκα να κόψω την καθημερνή συνήθεια και να περιοριστώ στην προμήθεια μόνο του φύλλου του Σ/Κ (λόγω απόστασης). Ετσι λοιπόν και σήμερα 15/7 κατέβηκα στις Καμάρες να αγοράσω την εφημερίδα κι η ευγενέστατη ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου μού τόνισε ποσό τυχερός είμαι, που επειδή μόλις ήρθε το καράβι πρόλαβα το μοναδικό φύλλο που της έστειλαν!

Ηδη ξέρω τουλάχιστον τρεις Σιφνιούς της Αθήνας που τους στέρησα την εφημερίδα τους και θα πρέπει να τους ζητήσω συγγνώμη (sic) ή να καταντήσουμε να τη μοιραζόμαστε χέρι με χέρι όπως για άλλους λόγους συνέβαινε σε χαλεπούς καιρούς. Σημ.: Τα προηγούμενα χρόνια έβλεπα καθημερνά ντανιασμένα στο πρώην πρακτορείο τουλάχιστον 40-50 φύλλα της εφημερίδας μας που μαζί με τα «Νέα» ήταν τα περισσότερα. Οπως καταλαβαίνεις, με τέτοιες συνθήκες δεν μπορούμε να μιλάμε για μέλλον των εφημερίδων.Κώστας Κωνσταντέλλος

• Δεν υπήρχε περιπτεράς στην ευρεία περιοχή της Κάνιγγος που να μη μου έδινε την «Ελευθεροτυπία» πριν καν τη ζητήσω. Δεν υπάρχει περιπτεράς στο Αιγάλεω, τώρα, που να μη μου δίνει πρώτα την «Εφημερίδα των Συντακτών» και μετά να μου λέει καλημέρα.

Είμαστε παιδιά του Τύπου, του Βιβλίου, του Περιοδικού, της Εφημερίδας. Είναι άλλο πράγμα το φευγαλέο και πολλές φορές ακατανόητο ή και ανόητο του Ραδιοφώνου και της Τηλεόρασης και άλλο το κείμενο που το έχεις μπροστά σου και αρχίζεις μαζί του την κουβέντα. Και ο Ηλεκτρονικός Τύπος, που βλέπω μέρα με τη μέρα να κερδίζει έδαφος, δεν μπορεί να συγκριθεί με την Εφημερίδα.

Το ζητούμενο είναι η νέα γενιά να αγαπήσει από νωρίς την εφημερίδα και όχι να τριγυρνάει με το κινητό σε 24ωρη βάση. Εδώ, ανοίγεται ένα τεράστιο θέμα, στο οποίο αναγκαστικά θα έχουν λόγο και οι γονείς. Από εκεί ξεκινάνε όλα, από την οικογένεια, από το σπίτι. Με του που έμπαινα στο σπίτι, τρέχανε τα δυο μου αγόρια να με αγκαλιάσουν και να πάρουν από τα χέρια μου την εφημερίδα! Δεν υπάρχει καλύτερο μέσο για αληθινή ενημέρωση από την εφημερίδα. Πού θα τη βρούμε όμως; Στο Αιγάλεω δεν έχουν όλα τα περίπτερα εφημερίδες! Δεν μιλάμε για επαρχία και χωριό, γιατί εκεί η κατάσταση είναι για κλάματα.

25 χιλιόμετρα από τα Γιάννενα απέχει το χωριό μου, πηγαίνοντας προς Ηγουμενίτσα από την παλαιά εθνική οδό. Τι κάνω χωρίς εφημερίδα; Κάθε πρωί, όταν πάω στο χωριό, μπαίνω στα Γιάννενα να αγοράσω την εφημερίδα μου και να γυρίσω, δηλαδή 50 χιλιόμετρα για μια «Εφ.Συν.». Ναι, 50 χιλιόμετρα για την «Εφ.Συν.». Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς την καθημερινή μου «Εφ.Συν.», όπως δεν μπορώ να ζήσω χωρίς οξυγόνο.Χρίστος Στεργίου

• Από μικρό παιδί αγαπούσα το έντυπο χαρτί (εφημερίδα, βιβλία και ό,τι έντυπο χαρτί). Οταν από την Αίγυπτο όπου γεννήθηκα ήρθα φοιτητής στην Αθήνα, αγόρασα τα «Νέα» και πήγα στο Χημείο της Σόλωνος και τότε οι συμφοιτητές μου μου επιτέθηκαν (δραστικώς) αν ήμουνα κρυπτοκομμουνιστής (έτος 1954)! Από τότε καθημερινώς παρακολουθώ τις έντυπες εφημερίδες και δεν χάνω κανένα φύλλο, οι συγγενείς μου απόρησαν για την αγορά εφημερίδας! Οι νέοι δυστυχώς δεν διαβάζουν εφημερίδες. Παλαιά, μέσα στα λεωφορεία έβλεπες να διαβάζουν εφημερίδες, σήμερα εγώ την κρύβω γιατί με κοιτούν περίεργα! Λοιπόν, λυπάμαι που το λέω, δύσκολα θα ξαναζήσουμε την εποχή εκείνη. Θα συνεχίζω να σας διαβάζω όσο μπορώ να τη βρίσκω.Χαράλαμπος Σαμαράς

(τα mail σας στο [email protected])

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Πόλεμος»: Nova από τη μία, Mega και ΑΝΤ1από την άλλη!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας