«Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013: Ξημερώματα, ισχυρότατες δυνάμεις των ΜΑΤ, έξι μήνες μετά το «μαύρο», εισβάλουν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ καταδιώκοντας τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους και συλλαμβάνοντας συνδικαλιστές.
Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014: Η πινακίδα «ΝΕΡΙΤ» στην κορυφή του Ραδιομεγάρου δεν μπορεί με τίποτα να καλύψει το τεράστιο κενό πραγματικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, που εξακολουθεί να υπάρχει στη χώρα».
Στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ τονίζει πως «από την πρώτη στιγμή που επιχειρήθηκε να επιβληθεί το 'μαύρο', επαναλαμβάνει αταλάντευτα την απαίτησή της για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλες τις δομές της στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Περιφέρεια, ώστε η χώρα να αποκτήσει ξανά πραγματική δημόσια ραδιοτηλεόραση».
Και συνεχίζει: «Στηρίζει τον αγώνα των εργαζoμένων της, για αντικειμενική και ελεύθερη ενημέρωση στην Αθήνα (ertopen), στην ΕΡΤ3 και σε όλους τους Περιφερειακούς σταθμούς της Ελληνικής Ραδιοφωνίας».
Τέλος, καλεί όλους τους συναδέλφους με τη φυσική τους παρουσία και με την επαγγελματική ευσυνειδησία τους να δυναμώσουν το συλλαλητήριο που οργανώνεται, ένα χρόνο μετά την εισβολή των ΜΑΤ, σήμερα Παρασκευή, στις 6 μ.μ., έξω από το Ραδιομέγαρο.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας