Ακόμη μια τραγωδία βρίσκεται σε εξέλιξη στην κατεστραμμένη Γάζα, με τους κατοίκους της που υποφέρουν από τις ισραηλινές σφαγές και τον αποκλεισμό να περιμένουν εναγωνίως κάποια ψήγματα ανθρωπιστικής βοήθειας.
Στη βόρεια Γάζα, όπου σημειώθηκε αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από αέρος καταγράφεται ένα αιματηρό περιστατικό με νεκρούς και τραυματίες.
Ορισμένα από τα αλεξίπτωτα δεν άνοιξαν με αποτέλεσμα άνθρωποι να καταπλακωθούν από κιβώτια που μετέφεραν πολύτιμα αγαθά.
Ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για πέντε νεκρούς, δύο από τους οποίους σκοτώθηκαν επί τόπου, ενώ οι άλλοι τρεις υπέκυψαν στα τραύματά τους σε νοσοκομεία. Έχουν καταγραφεί και τουλάχιστον δέκα τραυματίες.
Το δυστύχημα σημειώθηκε στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Σάτι, στα δυτικά της πόλης της Γάζας, ανέφερε ο Μοχάμεντ Αλ Σίεχ, ο προϊστάμενος της νοσηλευτικής υπηρεσίας στο τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου Αλ Σίφα.
«Όταν τα αεροπλάνα άρχισαν να ρίχνουν το φορτίο, εγώ και ο αδελφός μου πήγαμε στην περιοχή με την ελπίδα να πάρουμε ένα σάκο με αλεύρι», αφηγήθηκε ο Μοχάμεντ αλ Γουλ, ένας 50χρονος που ζει στον καταυλισμό αυτόν. Όμως το αλεξίπτωτο δεν άνοιξε και το κιβώτιο έπεσε σαν ρουκέτα στη στέγη ενός σπιτιού», εξήγησε. Ο Γουλ είπε ότι είδε στη συνέχεια ανθρώπους να μεταφέρουν τρεις νεκρούς. Είδε επίσης τραυματίες μεταξύ εκείνων που είχαν ανέβει στη στέγη του σπιτιού για να μαζέψουν την ανθρωπιστική βοήθεια.
Εδώ και αρκετές ημέρες, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες, όπως η Ιορδανία και η Γαλλία, πραγματοποιούν ρίψεις τροφίμων στη Λωρίδα της Γάζας.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας