Λόγω του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς παραμένουν οι φόβοι για εμπλοκή και άλλων μερών και για ανάφλεξη μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, η ένταση παραμένει στα ύψη στο Ιράκ, στη Συρία, στον Λίβανο, στην Υεμένη και στην Ερυθρά Θάλασσα.
Οι Χούθι, που θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν και ελέγχουν σχεδόν όλη τη βόρεια Υεμένη, στην Υεμένη ανακοίνωσαν ότι στοχοθέτησαν αμερικανικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα εκτοξεύοντας «πολλούς πυραύλους» χθες βράδυ.
Το διοικητήριο των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής, CENTCOM, υποστήριξε πως «κατέρριψε» πύραυλο κρουζ, τον οποίο εξαπέλυσαν οι σιίτες αντάρτες, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί ή ζημιές.
Οι Χούθι διαμήνυσαν ότι σκοπεύουν να συνεχίσουν να στοχοθετούν σε αυτοάμυνα αμερικανικά και βρετανικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, όπως δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπός τους και μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο al Massirah TV.
Οι αντάρτες πολλαπλασίασαν από τα τέλη της περασμένης χρονιάς τις επιθέσεις τους εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα σε ένδειξη στήριξης των Παλαιστινίων, με αποτέλεσμα μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες να δώσουν εντολή στα καράβια τους να κάνουν τον γύρο της Αφρικής.
Συνεχίζουν να εξαπολύουν πυραύλους και drones, μετά τη σειρά πυραυλικών πληγμάτων των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και της Βρετανίας εναντίον εγκαταστάσεων, θέσεων και πυραύλων τους.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας