Μετά τον αρχικό ενθουσιασμό φαίνεται πως αρχίζουν οι διαμαρτυρίες για το πρόγραμμα εμβολιασμού σε χώρες της Ευρώπης, ενώ στη Γερμανία εμφανίζονται οι πρώτες τριβές.
Ο γενικός γραμματέας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Λαρς Κλίνγκμπάιλ επέκρινε τον χριστιανοδημοκράτη (CDU) ομοσπονδιακό υπουργό Υγείας Γενς Σπαν για τον χειρισμό των προγραμματισμένων εμβολιασμών για τον κορονοϊό.
«Ενώ στις ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν έχει υποσχεθεί ότι θα χορηγηθούν 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά τις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του, εμείς στη Γερμανία δεν γνωρίζουμε ακόμη με βεβαιότητα ποιες ομάδες θα είναι οι πρώτες που θα εμβολιασθούν όταν εγκριθεί το εμβόλιο. Ο Γενς Σπαν πρέπει να το αποσαφηνίσει σύντομα αυτό», είπε σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας «Rheinische Post».
Ο Kλίνγκμπάιλ εξήρε επίσης τη σημασία του εμβολιασμού: «Η φετινή χρονιά ήταν πολύ πιεστική και τώρα βρισκόμαστε ξανά μπροστά σε ένα σκληρό lockdown. Είμαστε όλοι εξαντλημένοι από την προσπάθεια καταπολέμησης του ιού και τώρα το εμβόλιο μας δίνει επιτέλους μια αποφασιστικής σημασίας ευκαιρία, την οποία όμως πρέπει να αξιοποιήσουμε. Αναμένω από τον ομοσπονδιακό υπουργό Υγείας να εργάζεται κάθε λεπτό για να διασφαλίσει ότι θα μπορούν να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Φυσικά μόνο εκείνοι που θέλουν να εμβολιαστούν», πρόσθεσε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.
«Πρέπει (όμως) να γίνει τώρα μια τεράστια εκστρατεία από το υπουργείο Υγείας, ώστε να υπάρξει η απαραίτητη αποδοχή του εμβολιασμού από τους πολίτες. Δεν έχω δει τίποτα ακόμη γι' αυτό. Ο Γενς Σπαν πρέπει να κάνει κάτι τώρα», τόνισε ο Κλίνγκμπάιλ.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας