Τρεις Αμερικανοί πεζοναύτες σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν υβριδικό αεροσκάφος οριζόντιας και κάθετης προσγείωσης-απογείωσης Osprey, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 23 άτομα, συνετρίβη σήμερα σε τροπικό νησί της βόρειας Αυστραλίας κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων.
Την επιχείρηση των σωστικών συνεργειών δυσχεραίνει το γεγονός ότι το δυστύχημα έγινε σε απομονωμένη και αραιοκατοικημένη του Μέλβιλ. Οι αμερικανικές αρχές ανέφεραν πως διεξάγεται έρευνα για να διευκρινιστούν τα αίτια του δυστυχήματος.
Ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Άντονι Αλμπανέζι, χαρακτήρισε τραγικό και λυπηρό το περιστατικό αλλά δεν έδωσε πληροφορίες, όταν ρωτήθηκε σχετικά. «Ο στόχος μας ως κυβέρνηση και ως υπουργείο Άμυνας είναι η ανταπόκριση στο περιστατικό και στην εξασφάλιση του ότι παρέχεται κάθε υποστήριξη και βοήθεια αυτήν την δύσκολη ώρα» είπε.
Περίπου 2.500 μέλη του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων της Αυστραλίας, των Ηνωμένων Πολιτειών, των Φιλιππίνων, της Ινδονησίας και του Ανατολικού Τιμόρ λαμβάνουν μέρος στα συγκεκριμένα γυμνάσια, με τίτλο Exercise Predators Run 2023, μετέδωσε το δίκτυο Sky News.
Οι ΗΠΑ και η Αυστραλία, συμμαντικός σύμμαχός τους στον Ειρηνικό, ενισχύουν την στρατιωτική τους συνεργασία τα τελευταία χρόνια, καθώς οι δύο χώρες επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη επιρροή της Κίνας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.
Σημειώνεται ότι τέσσερις Αυστραλοί στρατιώτες σκοτώθηκαν τον περασμένο μήνα στη διάρκεια μεγάλων διμερών ασκήσεων, όταν το ελικόπτερό τους συνετρίβη στον ωκεανό ανοιχτά των ακτών του Κουίνσλαντ.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας