Νεκροί ανασύρθηκαν επτά μαθητές και ένας καθηγητής, που καταπλακώθηκαν σήμερα από μια χιονοστιβάδα, η οποία τραυμάτισε επίσης 40 άτομα κοντά στο Νάσου στο βόρειο Τόκιο, σύμφωνα με τον τελευταίο τραγικό απολογισμό, που μεταδίδει το AFP επικαλούμενο τοπικές υπηρεσίες διάσωσης.
Τα θύματα συμμετείχαν μαζί με μια ομάδα συνολικά 52 μαθητών και 11 καθηγητών από 7 λύκεια, σε τριήμερο στο βουνό, όταν η χιονοστιβάδα έπληξε την περιοχή την τελευταία ημέρα της εκδρομής.
Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται οι δύο μαθητές, όπως διευκρίνισε ο Ιάπωνας αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι «όλοι οι τραυματίες διακομίστηκαν στα νοσοκομεία».
«Είμαι πολύ σοκαρισμένος» είπε ένας από τους καθηγητές στο πρακτορείο Jiji για να προσθέσει ότι «πρόκειται για ένα γεγονός που συμβαίνει κάθε χρόνο και ποτέ στο παρελθόν δεν είχε σημειωθεί κάποιο σοβαρό δυστύχημα».
Πάνω από 100 στρατιώτες αναπτύχθηκαν εν μέσω δυσχερών καιρικών συνθηκών, καθώς σημειώνονταν σφοδρές χιονοπτώσεις. Οι αρχές είχαν εκδώσει προειδοποιήσεις για χιονοστιβάδες χθες και σήμερα, με την τοπική υπηρεσία πρόγνωσης καιρού χιονοπτώσεις περίπου 30 εκατοστά.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας