Τα περιστατικά παιδικής κακοποίησης, ιδιαίτερα της σεξουαλικής, έρχονται στο φως το ένα μετά το άλλο. Είναι άγνωστο αν έχουν αυξηθεί οι απάνθρωπες ενέργειες από θύτες-κτήνη ή αν απλώς τώρα είναι πιο εύκολο να δημοσιοποιηθεί η εγκληματική τους δράση. Τη σεξουαλική παιδική κακοποίηση έχουν εδώ και καιρό «καταγγείλει» μια σειρά από κόμικς, με σημαντικότερο, ίσως, το A Child’s Life and Other Stories (2000) της Phoebe Gloeckner.
Η Αμερικανίδα δημιουργός αφηγείται και σχεδιάζει στιγμές από την παιδική (της;) ηλικία, γεμάτες σεξουαλική, σωματική και ψυχολογική βία, με δράστες τους ενήλικους μέσα στην οικογενειακή (της;) εστία.
Αποφεύγει να δηλώσει ότι οι ιστορίες της είναι αυτοβιογραφικές (αν και σαφέστατα το υπονοεί) και προτιμά να παρουσιάζει τη φρικτή πραγματικότητα της παιδικής κακοποίησης με σκληρές εικόνες και τραχιά κείμενα που διαταράσσουν την ευδαιμονία της αστικής απάθειας και αποκαλύπτουν τι συμβαίνει πίσω από πολλές σφραγισμένες πόρτες. Ταυτόχρονα, ευτυχώς, ευαισθητοποιούν και προειδοποιούν.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας