Αθήνα, 19°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
20.7° 17.8°
2 BF
76%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
22.8° 19.8°
2 BF
58%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
20°C
21.0° 18.3°
2 BF
69%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
63%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
22°C
21.9° 21.9°
3 BF
56%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
20.9° 20.9°
0 BF
68%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
3 BF
48%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.1° 21.1°
1 BF
65%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
21°C
20.8° 19.4°
4 BF
68%
Μυτιλήνη
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.3° 18.2°
1 BF
59%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.1° 19.1°
3 BF
62%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
3 BF
77%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
21°C
20.9° 20.3°
4 BF
68%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
22°C
21.8° 21.8°
2 BF
55%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
22°C
24.0° 18.9°
2 BF
52%
Ρόδος
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.3° 19.3°
2 BF
81%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
20°C
20.0° 20.0°
2 BF
52%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.4° 18.3°
3 BF
75%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
22°C
22.2° 22.2°
2 BF
60%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.0° 18.0°
2 BF
58%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025

Ξυλοδαρμός αρχαιολόγου στη Μύκονο: «Λάθος μήνυμα στους δράστες...»

Ο αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων ξεσπά για τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε στις 7 Μαρτίου μιλώντας για όσα βίωσε, την κατάσταση της υγείας του αλλά και τα λάθος μηνύματα από την υπουργού Πολιτισμού προς τους δράστες.

Ο Μανώλης Ψαρρός, ο οποίος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής, Στερεάς και Νήσων ότι μετά το πέρας της αναρρωτικής του άδειας θέλει να επιστρέψει κανονικά στα καθήκοντά του και να συνεχίσει να ασχολείται με υποθέσεις της Μυκόνου.

Αναφερόμενος στις ενέργειες της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, τόνισε αρχικά πως τον επισκέφτηκε στο νοσοκομείο υπογραμμίζοντας παράλληλα: «Δεν περίμενα ότι μετά από αυτή την επίσκεψη η λύση που θα έβρισκε είναι να ζητήσει την απομάκρυνση των αρχαιολόγων που ως τώρα ασχολούμαστε με τη Μύκονο! Δεν είναι αυτό η προστασία που ζητήσαμε. Αυτό δίνει το λάθος μήνυμα στους δράστες της επίθεσης και ενισχύει το δικό τους μήνυμα τους προς τους συναδέλφους μου αρχαιολόγους».

«Ευτυχώς είμαι στη ζωή...»

Μιλώντας για την τραυματική εμπειρία που έζησε τόνισε: «Ευτυχώς είμαι στη ζωή χάρη στο αυτοκίνητο που έστριψε και εμπόδισε τον δράστη ή τους δράστες να ολοκληρώσουν το έργο τους.  Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω τον οδηγό του αυτοκινήτου που έτρεψε τους δράστες σε φυγή και με βρήκε αναίσθητο και αιμόφυρτο. Σε αυτόν χρωστάω μάλλον τη ζωή μου. Έχω σπασμένα πλευρά, σπασμένη μύτη και δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη πλήρως η όρασή μου. Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν θα υπάρξει κάποιο μόνιμο πρόβλημα. Σκοπός αυτών που παρήγγειλαν την επίθεση ήταν πιθανότατα η ζωή μου προκειμένου να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους τους συναδέλφους

Εκ των υστέρων συνειδητοποίησα ότι μέρες πριν υπήρχαν περίεργες κινήσεις που στόχευαν την αναγνώριση και  παρακολούθησή μου.

Για τον λόγο αυτό ζήτησα με τους συνηγόρους μου την αναβάθμιση της κατηγορίας σε κακούργημα, ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν κινητά και να βρεθούν οι δράστες της επίθεσης και όσοι τους έδωσαν την εντολή».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ξυλοδαρμός αρχαιολόγου στη Μύκονο: «Λάθος μήνυμα στους δράστες...»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας