Αθήνα, 19°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
20.7° 17.8°
2 BF
76%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
22.8° 19.8°
2 BF
58%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
20°C
21.0° 18.3°
2 BF
69%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
63%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
22°C
21.9° 21.9°
3 BF
56%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
20.9° 20.9°
0 BF
68%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
3 BF
48%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.1° 21.1°
1 BF
65%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
21°C
20.8° 19.4°
4 BF
68%
Μυτιλήνη
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.3° 18.2°
1 BF
59%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.1° 19.1°
3 BF
62%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
3 BF
77%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
20.9° 19.8°
4 BF
73%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
22°C
21.8° 21.8°
2 BF
55%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
22°C
24.0° 18.9°
2 BF
52%
Ρόδος
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.3° 19.3°
2 BF
81%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
20°C
20.0° 20.0°
2 BF
52%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.4° 18.3°
3 BF
75%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
22°C
22.2° 22.2°
2 BF
60%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.0° 18.0°
2 BF
58%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
EUROKINISSI/POOL ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ

Τι συμβαίνει με τα εικονικά σύμφωνα συμβίωσης των συνοροφυλάκων;

«Καμπανάκι» έχει χτυπήσει στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. καθώς δεκάδες συνοριοφύλακες φέρεται να προχώρησαν σε εικονικά σύμφωνα συμβίωσης προκειμένου να πάρουν επιπλέον μόρια και να τοποθετηθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, αποφεύγοντας την Ορεστιάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας τις τελευταίες μέρες έχει στηθεί μια βιομηχανία με εικονικά σύμφωνα συμβίωσης από τους φερέλπιδες υποστηρικτές των συνόρων με μοναδικό σκοπό να αποφύγουν να υπηρετήσουν στο βόρειο κομμάτι του νομού Εβρου και να τοποθετηθούν στην Αλεξανδρούπολη.

«Φάνηκε ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός συμφώνων συμβίωσης μέσα στους νέους συναδέλφους, των 250, που κινητοποίησε το υπουργείο και το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Διατάχθηκε έρευνα γιατί πέρα από τις εξετάσεις που καλούνται να δώσουν οι συνάδελφοι για να πάρουν άδεια εξόδου από την Σχολή, ένα άλλο βασικό που δίνει μόρια είναι το σύμφωνο συμβίωσης και ο γάμος προκειμένου να τοποθετηθούν στις δηλώσεις επιθυμίας τους», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Παναγιώτης Χαρέλας, πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων, επιβεβαιώνοντας τη διενέργεια έρευνας μετά από καταγγελίες.

«Η διαδικασία είναι νόμιμη» αλλά... 

Ο κ. Χαρέλας τόνισε ότι το σύμφωνο συμβίωσης έδινε επιπλέον μόρια στους συνοριοφύλακες για να επιλέξουν τον τόπο διορισμού τους. «Αυτό είναι στο πλαίσιο των κριτηρίων προκειμένου να τοποθετηθούν και είναι σύμφωνα με τις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος του 2005».

Όπως υποστήριξε, πρόκειται για μια νόμιμη διαδικασία, ωστόσο, όπως επιβεβαίωσε «τα σύμφωνα συμβίωσης πολλαπλασιάστηκαν μέσα στην Σχολή» κινητοποιώντας τη διαδικασία ελέγχου της νομιμότητάς τους.

Κάνοντας λόγο για να ανάγκη να αποδοθεί δικαιοσύνη ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων αποκάλυψε ότι αρχικά οι συνοριοφύλακες που είχαν σύμφωνο συμβίωσης όταν πέρασαν στην Σχολή ήταν μόλις 5 και σύντομα έγιναν 40 με τον αριθμό να είναι βέβαιο ότι θα μεγάλωνε, φτάνοντας σχεδόν τα διπλάσια.

«Η διαδικασία είναι νόμιμη» πρόσθεσε ο κ. Χαρέλας τονίζοντας ότι το ζήτημα είναι «κατά πόσο είναι ηθικό έναντι των υπολοίπων συνοριοφυλάκων που αντιστέκονται σε τέτοιου είδους διαδικασίες».

Πληροφορίες θέλουν τα σύμφωνα συμβίωσης που έχουν υπογραφεί να ξεπερνούν τα 100.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τι συμβαίνει με τα εικονικά σύμφωνα συμβίωσης των συνοροφυλάκων;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας