Μετά από καταγγελία του προσωρινού μεταβατικού πρύτανη Απόστολου Αποστολίδη, επενέβη η ΕΛ.ΑΣ. στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπως διευκρινίζουν οι αστυνομικές αρχές, για την απογευματινή έφοδο, από το υπόγειο πάρκινγκ του κτιρίου, στην πρυτανεία, όπου νωρίτερα είχαν κάνει κατάληψη φοιτητές, μετά τη μεσημεριανή μεγάλη πανεκπαιδευτική διαδήλωση στο κέντρο της πόλης ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Κατά πώς φαίνεται, ο κ. Αποστολίδης έσπευσε να εφαρμόσει την εντολή του πολιτικού του προϊσταμένου, υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη, για χρήση του δικαιώματος που παρέχει ο νόμος σε πρυτάνεις για τέτοιες περιπτώσεις, καταστρατηγώντας κάθε έννοια πανεπιστημιακού ασύλου.
Αφού λοιπόν, οι δυνάμεις των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ εισέβαλαν στο κτίριο κι αιφνιδίασαν τους καταληψίες, απωθώντας τους εκτός πρυτανείας, εκπρόσωποι των δεκάδων γενικών συνελεύσεων που συμμετείχαν στο συντονιστικό των φοιτητών συγκεντρώθηκαν στον εξωτερικό χώρο, φωνάζοντας συνθήματα, για να υπερασπιστούν το άσυλο και κατά της αστυνομικής επιχείρησης.
Για πολύ λίγο, κατά την απομάκρυνση των δυνάμεων ασφαλείας, σημειώθηκε ένταση, μεταξύ ομάδας αγνώστων και των δυνάμεων ασφαλείας, με πέτρες, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα.
Τα επεισόδια έληξαν χωρίς συλλήψεις ή προσαγωγές και οι φοιτητές ξεκίνησαν νέα πορεία διαμαρτυρίας από την Καμάρα σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας