Στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση των καταγγελιών του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, περί απειλών σε βάρος της ζωής του με εμπλοκή ή ανοχή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία που να τις επαληθεύουν.
Αντιθέτως, από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε ότι ο Πάνος Λάμπρου έφερε σε πέρας με επιτυχία το έργο που του είχε ανατεθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης, δηλαδή να συζητά με κρατούμενους με σκοπό τον κατευνασμό των εντάσεων μέσα στις φυλακές, ενώ από τα σημειώματα συνακροάσεων της αστυνομίας στις φυλακές φαίνεται ότι το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε θετικά για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Δεν προκύπτουν απειλές
Ειδικότερα, την περίοδο Φεβρουαρίου 2015 - Μαϊου 2015 από τις συζητήσεις του Π. Λάμπρου με τους κρατουμένους δεν προκύπτουν συγκεκριμένες απειλές σε βάρος του Γ. Πανούση, ενώ από τον Απρίλιο του 2015 μέχρι τα τέλη Μαΐου του ίδιου έτους ακούγεται το όνομα του πρώην υπουργού μόνο μια φορά.
Από την έρευνα, λοιπόν, δεν προέκυψε ότι πολιτικά πρόσωπα απείλησαν τον Γ. Πανούση μέσω εγκλείστων, ενώ από τις συζητήσεις κρατουμένων όπου καταφέρονται κατά πολιτικών προσώπων δεν προκύπτει στοχοποίηση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως τον Απρίλιο του 2015 όπου δύο κρατούμενοι καταφέρονται μεν κατά του Γ. Πανούση, αλλά παράλληλα και κατά υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, της Ν.Δ., αλλά και δικαστών.
Κρατούμενοι κατά Παρασκευόπουλου και Λάμπρου
Μάλιστα, μετά την ψήφιση του νόμου για την αποσυμφόρηση των φυλακών, σύμφωνα με την έρευνα, κρατούμενοι άρχισαν να στρέφονται κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλου, αλλά και κατά του Παν. Λάμπρου.
Στις 10 Αυγούστου 2015 η αστυνομία κάνει έφοδο στα κελιά κρατουμένων. Η εισαγγελική έρευνα αναφέρει ότι μετά την έφοδο κρατούμενοι στρέφονται κατά του Γ. Πανούση, τον οποίο αποκαλούν «υπερυπουργό», νομίζοντας εσφαλμένα ότι έγινε κατ' εντολή του, αλλά και ταυτόχρονα εναντίον και του υπουργού Δικαιοσύνης, κατηγορώντας τον ότι έχει παραχωρήσει υπερεξουσίες στον πρώτο.
Και βέβαια σημειώνεται στην έρευνα ότι από τα λεγόμενα Πανούση ουδέποτε υπονοήθηκε σχέση του Π. Λάμπρου με την τρομοκρατία.
Έτσι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημ. Δασούλας αποφάσισε να θέσει στο αρχείο την υπόθεση σχετικά με τα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού κόμματος και της παράνομης βίας, αλλά άσκησε ποινική δίωξη για διατάραξη ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας κατά παντός υπευθύνου για ηθική αυτουργία σχετικά με την κατάληψη της πρυτανείας εκείνη την περίοδο.
Παράλληλα, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου συνεχίζει την έρευνα για τη μηνυτήρια αναφορά που είχαν υποβάλλει οι υπουργοί Ν. Παρασκευόπουλος και Ν. Τόσκας για τη διαρροή διαλόγων από καταγραφές της ΕΥΠ.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας