Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε ακόμη ένα «γαλάζιο« φιάσκο στην πολύπαθη Θεσσαλία, καθώς ο νέος δρόμος Ρακοπόταμος - Κεραμίδι κατέρρευσε λίγες εβδομάδες προτού δοθεί επισήμως στην κυκλοφορία.
Σήμερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το περιστατικό, ενώ ζήτησε και να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη για τα αίτια της καταστροφής. Μάλιστα όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα η εισαγγελία επισήμανε να ειδοποιηθεί η ανάδοχος εταιρεία και ο χώρος να παραμείνει αμετάβλητος μέχρι να γίνει η πραγματογνωμοσύνη.
Για το νέο φιάσκο τοποθετήθηκε χθες στο πλαίσιο του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Δημήτρης Κουρέτας με τον περιφερειάρχη να δηλώνει «αυτό το έργο φαίνεται ότι είναι σε μία άθλια κατάσταση και μπορεί να υπάρχουν και νομικές επιπτώσεις που εμπίπτουν σε άλλους χώρους, πέρα των πολιτικών» προσθέτοντας ότι το έργο «δεν έχει ολοκληρωθεί, ούτε έχει παραληφθεί και είναι σε φάση υλοποίησης, ενώ το παρακολουθούν οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρεια Θεσσαλίας».
Μάλιστα, σύμφωνα με το magnesianews, ο κ. Κουρέτας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην παραδοθεί σε χρήση ο δρόμος, εφόσον δεν βρεθούν τα χρήματα για την αποκατάστασή τους.
Οι ευθύνες στους υπουργούς
Από την πλευρά του ο Κώστας Αγοραστός, πρώην περιφερειάρχης, που βρίσκεται εκ νέου υπό ασφυκτική πίεση, έσπευσε να πετάξει τις ευθύνες από πάνω του και να ρίξει το μπαλάκι στα αρμόδια υπουργεία.
Ο πρώην περιφερειάρχης φέρεται να υποστήριξε ότι τα συναρμόδια υπουργεία είναι εκείνα που εξέδωσαν τις άδειες και ενέκριναν τις μελέτες για τον δρόμο.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας