Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης παραγγελία με την οποία ζητά να διενεργηθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προς διερεύνηση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων για το περιστατικό φασιστικής επίθεσης εναντίον ανηλίκου στην Κομοτηνή.
Το βίντεο που αποκάλυψε πρώτη η «Εφ.Συν.» τη Δευτέρα, δείχνει ένα ανήλικο παιδί -που πιθανότατα ανήκει σε κάποια μειονότητα- κουλουριασμένο σε μία γωνία, να εκφοβίζεται από ακροδεξιούς στην Κομοτηνή, οι οποίοι του φωνάζουν να πει «Ζητω ο Κασιδιάρης» προκειμένου να το αφήσουν ήσυχο.
Αναλυτικά η επιστολή της Γεωργίας Αδειλίνη
Προς κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης
Σας αποστέλλουμε το συνημμένο δημοσίευμα του in.gr με τίτλο «Πες ζήτω ο Κασιδιάρης, πες το ρε» - φασιστοειδή τραμπουκίζουν τρομαγμένο μικρό παιδί στην Κομοτηνή, στο οποίο περιλαμβάνεται σχετικό βίντεο, που φέρεται ότι δημοσιεύθηκε ως ανδραγάθημα σε story στο Instagram από τους «Εθνικιστές Κομοτηνής» και παρακαλούμε να διενεργήσετε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προς διερεύνηση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων, να μας ενημερώσετε δε σχετικά.-
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Γεωργία Ευθ. Αδειλίνη
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας