ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
dikaiosyni
Dreamstime.com

Προφυλακίστηκε ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ Κέρκυρας για το κύκλωμα εκβιασμών

Με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ Κέρκυρας, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι εφοριακοί και ο λογιστής για το κύκλωμα εκβιασμών που δρούσε στο νησί.

Οι περιοριστικοί όροι αφορούν σε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση δύο φορές τον μήνα στην Αστυνομία και εγγύηση από 3.000 έως 30.000 ευρώ.

Οι απολογίες των κατηγορουμένων διήρκεσαν 16 ώρες. Ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ Κέρκυρας απολογήθηκε πρώτος, για περισσότερο από τρεις ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Ο υποδιευθυντής σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε αρχηγικό ρόλο, οι άλλοι τρεις συνάδελφοί του χαρακτηρίζονται ως στελέχη της οργάνωσης, ενώ ο λογιστής κατηγορείται ως μέλος του κυκλώματος και για άμεση συνέργεια.

Κλιμάκιο της ΑΑΔΕ, βρίσκεται από χθες το απόγευμα στην Κέρκυρα και κάνει σαρωτικούς ελέγχους τόσο για τις υποθέσεις των συλληφθέντων όσο και ευρύτερα σε βάθος πολλών ετών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν κληθεί προς κατάθεση τουλάχιστον ένας ακόμα λογιστής, και πως τις επόμενες ημέρες πιθανόν να κληθούν να περάσουν το κατώφλι του ανακριτή και άλλοι υπάλληλοι αλλά και επαγγελματίες.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. προηγήθηκε καταγγελία που αφορούσε την παράνομη δράση δύο υπαλλήλων Δ.Ο.Υ., οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, απαιτούσαν από επιχειρηματία το χρηματικό ποσό των 60.000 ευρώ, προκειμένου να τακτοποιήσουν εκκρεμή υπόθεσή του.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Προφυλακίστηκε ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ Κέρκυρας για το κύκλωμα εκβιασμών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας