Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.7° 15.8°
2 BF
58%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.6° 13.8°
1 BF
81%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.6° 14.9°
2 BF
80%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
7°C
6.9° 6.9°
0 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
9°C
8.9° 8.9°
3 BF
87%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
74%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
9°C
9.4° 9.4°
0 BF
93%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
1 BF
90%
Ηράκλειο
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 15.5°
1 BF
59%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
15°C
15.0° 13.9°
2 BF
72%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.4° 18.4°
3 BF
55%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
15.7° 15.7°
2 BF
74%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.1° 18.1°
2 BF
40%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
11°C
10.9° 10.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.7° 15.5°
1 BF
72%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
3 BF
79%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
14°C
14.4° 13.8°
0 BF
71%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.6° 11.3°
2 BF
78%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
1 BF
79%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.2° 10.2°
1 BF
90%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
dikaiosyni
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Dreamstime.com

Ξεκινά στο Εφετείο η δίκη για τον θάνατο του οπαδού του ΠΑΟΚ Νάσου Κωνσταντίνου

Ξεκινά σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η ακροαματική διαδικασία για τον θάνατο του 24χρονου Κύπριου φιλάθλου του ΠΑΟΚ, Νάσου Κωνσταντίνου, που έπεσε θύμα της τυφλής οπαδικής βίας από οπαδούς του Ηρακλή, τον Απρίλιο του 2017, στη Θεσσαλονίκη. Το δικαστήριο συγκροτήθηκε την περασμένη Παρασκευή με την κλήρωση των ενόρκων, αλλά η διαδικασία διεκόπη λόγω κωλύματος ενός εκ των τακτικών δικαστών.

Πρωτόδικα για την υπόθεση είχαν καταδικαστεί δύο νεαροί, στον καθένα εκ των οποίων επιβλήθηκε τότε συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών και 8 μηνών, για θανατηφόρα έκθεση και απρόκλητη σωματική βλάβη, με αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας. Οι καταδικασθέντες είχαν αφεθεί ελεύθεροι εν όψει του Εφετείου, υπό τους όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αυτοπρόσωπης εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα κάθε μήνα και απαγόρευσης ενασχόλησης με τα κοινά της ομάδας του Ηρακλή.

Την Παρασκευή στο δικαστήριο εμφανίστηκε αυτοπροσώπως μόνο ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους, ενώ ο δεύτερος εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο. Παρόντες ήταν, όμως, οι γονείς του 24χρονου Νάσου, που δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής. Σε δηλώσεις του, ο πατέρας του αδικοχαμένου παλικαριού ζήτησε να δικαιωθεί η μνήμη του παιδιού του και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι κατηγορούμενοι. «Αυτό που μας έχει μείνει είναι η μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ. Η ψυχή του Νάσου έχει μείνει στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε.

Ηταν 27 Απριλίου του 2017, όταν ο 24χρονος ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη από τον τόπο καταγωγής του, την Πάφο της Κύπρου, για να παρακολουθήσει αγώνα της αγαπημένης του ομάδας με τον Παναθηναϊκό. Φεύγοντας από το γήπεδο της Τούμπας, έξω από το ΑΠΘ, ο νεαρός δέχτηκε επίθεση από κουκουλοφόρους. Προσπαθώντας να ξεφύγει, επιχείρησε να διασχίσει κάθετα την οδό Αγίου Δημητρίου αλλά παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ξεκινά στο Εφετείο η δίκη για τον θάνατο του οπαδού του ΠΑΟΚ Νάσου Κωνσταντίνου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας