ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Έφηβος με κινητό
Prudencio Alvarez | Dreamstime.com
Θα παρακολουθήσει και ειδικό συμβουλευτικό πρόγραμμα του ΕΛΜΕΠΑ

Κακούργημα για 13χρονο που «έγδυσε» διαδικτυακά ανήλικες

Τον κατήγγειλε το ένα από τα θύματα ● Συνελήφθη και ο πατέρας, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου

Για κατοχή και διαβίβαση υλικού παιδικής πορνογραφίας ανηλίκων, καθώς και για παραβίαση προσωπικών δεδομένων κατηγορείται ένας έφηβος στο Ηράκλειο, που συνελήφθη μετά από καταγγελία συμμαθήτριάς του, φωτογραφία της οποίας φέρεται να παραποίησε με τη βοήθεια διαδικτυακής εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο και με την προσθήκη ψεύτικων γυμνών μελών γυναικείου σώματος, παραπέμποντας σε πορνογραφικού χαρακτήρα υλικό. 

Παράλληλα, συνελήφθη και ο πατέρας του 13χρονου, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Απολογούμενος, ο ανήλικος κατηγορούμενος, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα neakriti.gr, ζήτησε συγνώμη, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι δε διακίνησε τη φωτογραφία, αλλά την απέστειλε σε μία από τις δύο ανήλικες διαδικτυακά. Η ανακρίτρια τον παρέπεμψε σε ειδικό συμβουλευτικό πρόγραμμα του ΕΛΜΕΠΑ. 

Κατά την ίδια πηγή, ο 13χρονος «κατέβασε» την αρχική φωτογραφία στο κινητό του τηλέφωνο από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου την είχε αναρτήσει η ίδια η καταγγέλλουσα. Στη φωτογραφία, εκτός από τη συμμαθήτρια του, απεικονίζεται άλλη μια ανήλικη την οποία δε γνώριζε καν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανήλικος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 13χρονος φέρεται να έδειξε ο ίδιος την παραποιημένη φωτογραφία στη συμμαθήτριά του. Η τελευταία φέρεται εν συνεχεία να του ζήτησε να της την αποστείλει και ακολούθησε καταγγελία από τους γονείς της.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, είχε σημειωθεί παρόμοιο περιστατικό, με ένα αγόρι κι ένα κορίτσι να καταγγέλλονται από συμμαθήτριές τους ότι είχαν παραποιήσει μέσω προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης και διακινήσει στο διαδίκτυο άσεμνες πλαστές φωτογραφίες τους, καθώς το περιεχόμενό τους είχε υποστεί επεξεργασία που παρέπεμπε σε πορνογραφικό υλικό. 

Και σε αυτήν την περίπτωση, οι δύο ανήλικοι ήρθαν αντιμέτωποι με κακουργηματικές διώξεις και κλήθηκαν μετά τις απολογίες τους να παρακολουθήσουν συμβουλευτικό πρόγραμμα του ΕΛΜΕΠΑ. 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Κακούργημα για 13χρονο που «έγδυσε» διαδικτυακά ανήλικες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας