Αθήνα, 19°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
20.7° 17.8°
2 BF
76%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
22.8° 19.8°
2 BF
58%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
20°C
21.0° 18.3°
2 BF
69%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
63%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
22°C
21.9° 21.9°
3 BF
56%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
20.9° 20.9°
0 BF
68%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
3 BF
48%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.1° 21.1°
1 BF
65%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
21°C
20.8° 19.4°
4 BF
68%
Μυτιλήνη
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.3° 18.2°
1 BF
59%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.1° 19.1°
3 BF
62%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
3 BF
77%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
20.9° 19.8°
4 BF
73%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
22°C
21.8° 21.8°
2 BF
55%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
22°C
24.0° 18.9°
2 BF
52%
Ρόδος
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.3° 19.3°
2 BF
81%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
20°C
20.0° 20.0°
2 BF
52%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.4° 18.3°
3 BF
75%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
22°C
22.2° 22.2°
2 BF
60%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.0° 18.0°
2 BF
58%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025

Νέα στοιχεία «δένουν» τον 32χρονο με τη δολοφονία της Αναστάζια

Με το σενάριο περί συνέργειας στο στυγνό έγκλημα με θύμα την 27χρονη Αναστάζια στην Κω, σχεδόν να αποκλείεται πλέον, η προσοχή των ανθρώπων που ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε η κοπέλα από την Πολωνία, προκειμένου να σιγουρέψουν την ταυτότητα του δράστη, επικεντρώνεται στην κάρτα sim από το κινητό της, την οποία τελικά είχε βρει ο υπάλληλος σεκιούριτι που είχε εντοπίσει και την τηλεφωνική συσκευή, στο dna που ελήφθη από τα τεχνητά νύχια της και στο υλικό από τουλάχιστον 10 κάμερες.

Στα ήδη υπάρχοντα στοιχεία, η εξέταση του κινητού που ανήκε στον 32χρονο από το Μπαγκλαντές, ο οποίος έχει συλληφθεί και διώκεται για την αρπαγή, τον βιασμό και τη δολοφονία της 27χρονης, αποκάλυψε ότι ο κατηγορούμενος προσπαθούσε να σβήσει δεδομένα. Παράλληλα, επιβαρυντικό είναι το υλικό και από τις κάμερες ασφαλείας, οι οποίες έχουν καταγράψει την πορεία του με μηχανάκι προς το σημείο που βρέθηκε νεκρή η Αναστάζια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι αστυνομικές αρχές διαθέτουν οπτικό υλικό από τουλάχιστον 10 διαφορετικές κάμερες, οι οποίες έχουν καταγράψει τη διαδρομή που ακολούθησε με το μηχανάκι του, το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας, ο βασικός ύποπτος και η 27χρονη Πολωνή.

Η κάμερα που άλλαξε τα δεδομένα, και ξετυλίγει το κουβάρι της δολοφονίας, είναι αυτή που βρίσκεται σε γειτονικό σπίτι από αυτό που διέμενε ο 32χρονος με τον συγκάτοικο του από το Πακιστάν.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτός ο άνδρας μπήκε από την πρώτη στιγμή στο ”κάδρο” των ερευνών της Αστυνομίας. Η αλήθεια είναι ότι τις πρώτες μέρες δεν ήταν ξεκάθαρη η εικόνα. Το βιντεοληπτικό υλικό μάς έδωσε όλα τα στοιχεία που δείχνουν αυτόν τον άνθρωπο ως δράστη της ανθρωποκτονίας», δήλωσε η Κωνσταντίνα Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.

Αναφορικά με τις εξετάσεις DNA που έχουν γίνει, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. σχολίασε: «Μπορεί να μην είχαμε αποτελέσματα από τη βιολογική έρευνα, ωστόσο ο άνθρωπος αυτός υποστήριξε συγκεκριμένα πράγματα που δεν ταίριαζαν με το υλικό που είχαμε εμείς στα χέρια μας, αλλά και ούτε με τις μαρτυρίες. Από τη στιγμή που βρέθηκε το πτώμα της κοπέλας, άρχισε να να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης και να ξεκαθαρίζουμε πώς έδρασε ο 32χρονος αλλοδαπός».

Ερωτηθείσα αν εξετάζεται το ενδεχόμενο ο 32χρονος φερόμενος δράστης να έχει συνεργό, η ίδια απάντησε: «Τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής, μας αποκλείουν τον συνεργό. Σε κάθε περίπτωση, δεν βλέπουμε κίνηση άλλου ανθρώπου κοντά στα σημεία που έγινε το έγκλημα και εκεί που βρέθηκε το πτώμα».

Το χρονικό του εγκλήματος 

  • Επιβιβάζονται στο μηχανάκι του στις 22:30 το βράδυ της Δευτέρας, δηλαδή λίγο πριν από τη δολοφονία
  • Στη μία τα ξημερώματα, ο κατηγορούμενος επιστρέφει μόνος του στο σπίτι
  • Παίρνει σακούλες σκουπιδιών οι οποίες εξετάζεται αν είναι αυτές που βρέθηκε τυλιγμένη η σορός και αποχωρεί από το σπίτι τρία λεπτά αργότερα
  • Στις 04:00 τα ξημερώματα της Τρίτης φαίνεται στο ίδιο βίντεο να επιστρέφει με το μηχανάκι στο σπίτι του.

Από το δορυφορικό στίγμα των κινητών του κατηγορούμενου και του θύματος, φαίνεται να κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, με πορεία προς τον υδροβιότοπο στις Αλυκές, όπου βρέθηκε η σορός της 27χρονης.

Ο 32χρονος αφού έκλεψε το κινητό της, έβγαλε την κάρτα sim, ενώ έσβησε από το δικό του κινητό όλα τα δεδομένα, τα οποία ανακτήθηκαν στα εργαστήρια της αστυνομίας.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Νέα στοιχεία «δένουν» τον 32χρονο με τη δολοφονία της Αναστάζια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας