Πάνω και από την ήττα του ΠΑΟΚ, αυτό που έμεινε στο φινάλε από τον χθεσινό αγώνα στην Τούμπα ήταν οι δηλώσεις του Βλάνταν Ιβιτς, που μίλησε για εσκεμμένα κακή αγωνιστική συμπεριφορά κάποιων παικτών του και τόνισε ότι θα ζητήσει από τον Ιβάν Σαββίδη να δώσει απάντηση στο δίλημμα «ή θα φύγω εγώ ή κάποιοι άλλοι».
«Βάλαμε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και μπορούσαμε να βάλουμε κι άλλα δύο. Στο δεύτερο τα πράγματα γύρισαν ανάποδα. Κάποιοι παίκτες έκαναν λάθη που δεν γίνονται. Περιμένω να συζητήσω με τον πρόεδρο και μεγαλομέτοχο (σ.σ. Ιβάν Σαββίδη). Να του παρουσιάσω κάποια πράγματα. Ή θα φύγω εγώ ή κάποιοι άλλοι.
»Κοιτάξτε τις φάσεις των γκολ. Αυτά τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα. Ηταν λάθος δικό μου που άλλαξα τελευταία στιγμή τις αποφάσεις μου για κάποιους παίκτες που επέλεξα να αγωνιστούν στην ενδεκάδα» ήταν η πρώτη τοποθέτηση του Σέρβου τεχνικού, που στη συνέχεια έδωσε περαιτέρω εξηγήσεις:
«Δεν λέω ότι κάποιοι απλά δεν μπορούν, μπορεί να μη θέλουν. Πιστεύω ότι κάποιοι από εσάς (τους δημοσιογράφους) μπορεί να γνωρίζουν. Σήμερα ήταν πιο ξεκάθαρο. Τις τελευταίες 20 μέρες-έναν μήνα (σ.σ. άφησε να εννοηθεί ότι παρόμοια συμπεριφορά μπορεί να υπήρξε και παλιότερα στο πρωτάθλημα), κάποιοι έχουν πρόβλημα μέσα στα αποδυτήρια».
Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων να εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί, αν μιλά για στήσιμο των παικτών σε βάρος του, πρόσθεσε:
«Εχω παίξει μπάλα, ξέρω τι συμβαίνει. Μπορεί να μη γούσταρα κάποιους προπονητές, αλλά όταν έμπαινα στο γήπεδο, τα έδινα όλα. Πιστεύω σε όλους και προσπαθώ να βγάλω καλύτερη ενδεκάδα. Αλλά όταν συμβαίνουν κάποια πράγματα όπως σήμερα, δεν μπορώ να το καταλάβω. Είναι κάτι καινούργιο για μένα».
Και κατέληξε: «Η ομάδα είχε κατοχή και έπαιξε καλό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο. Ο αντίπαλος δεν μας πλησίασε, δυστυχώς βάλαμε 3ο και 4ο γκολ. Στο δεύτερο μείναμε δέκα παίκτες. Ηταν κακή στιγμή θα έλεγα, αλλά από κει και πέρα έγιναν κάποια περίεργα πράγματα.
»Κάποια πράγματα θα αλλάξουν. Είτε θα είμαι εγώ, είτε κάποιοι παίκτες. Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό κάθε παίκτη για να ξέρω τι σκέφτεται, αλλά κατά την άποψή μου κάποια πράγματα είναι τόσο ύπουλα. Αν δείτε τα γκολ, θα καταλάβετε».
Αυτοκτονία ΠΑΟΚ, μαγκιά Ατρομήτου
Με τον ΠΑΟΚ δεν πλήττεις ποτέ. Αυτό θα μπορούσε να είναι άνετα ο τίτλος όχι για το χθεσινό παιχνίδι, αλλά για όσα συμβαίνουν συνολικά στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια και όχι μόνο φέτος.
Ο Δικέφαλος δεν παύει να δίνει συγκινήσεις στους οπαδούς του, μόνο που χθες αυτές ήταν στο τέλος πάρα πολύ στενάχωρες. Ενώ κέρδιζε με 3-1 στο 69’, όταν ο Μυστακίδης πέτυχε το γκολ στο ριμπάουντ μετά την εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα και την απόκρουση του Γκορμπούνοφ, στη συνέχεια έπαθε ολικό «μπλακ άουτ».
Πέναλτι του Κάνιας και αποβολή στο 73’, εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ένα λεπτό μετά από τον Ούμπιντες και 3-2. Ισοφάριση του Δημήτρη Παπαδόπουλου στο 87’ μετά από λάθος απομάκρυνση του Βαρέλα στην περιοχή (χωρίς να καταλάβει πώς χτύπησε την μπάλα).
Και στο φινάλε, ωραία κίνηση και σουτ του Τόνσο στο φινάλε για το 3-4. Πανηγυρισμοί για τους Περιστεριώτες και λαϊκά δικαστήρια έξω από την Τούμπα.
Κι όμως όλα είχαν αρχίσει τόσο ωραία στο πρώτο μέρος, με το γκολ του Ροντρίγκες στο 3’ και στο 27’ του Κουλούρη (ο οποίος είχε και δοκάρι στο 40’). Πολύ καλός ήταν και ο Πέλκας και η αλήθεια είναι ότι όταν αποχώρησε στο 69’ ο ΠΑΟΚ έχασε τελείως το κέντρο.
ΠΑΟΚ (Βλ. Ιβιτς): Γλύκος (14’ λ.τ. Μπρκιτς), Βαρέλα, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Μάτος, Κάνιας, Τσίμιροτ, Πέλκας (69’ Σάχοφ), Ροντρίγκες (46’ Μυστακίδης), Κάμπος, Κουλούρης.
Ατρόμητος (Γιωρ. Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Μπίτολο, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κυβρακίδης (46’ Κοντοές), Μπάγκα, Ούμπιντες, Λημνιός (82’ Παπαδόπουλος), Τόνσο, Ζησόπουλος (55’ Μπρίτο), Λε Ταλέκ.
ΣΚΟΡΕΡ: 3’ Ροντρίγκες, 27’ Κουλούρης, 69’ Μυστακίδης-56’ Λε Ταλέκ, 74’ Ούμπιντες (πέν.), 86’ Παπαδόπουλος, 93’ Τόνσο.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλογερόπουλος (Αθηνών).
ΚΙΤΡΙΝΗ: 11’ Τζαβέλλας, 21’ Μάτος - 31’ Κιβρακίδης, 71’ Λε Ταλέκ.
ΚΟΚΚΙΝΗ: 73’ Κάνιας.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας