Με τεσσάρα κόντρα στον Παναιτωλικό ο Αρης επιβεβαίωσε ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση αγωνιστικά και ψυχολογικά, τρεις μέρες πριν από τον «τελικό» Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Τα θετικά αποτελέσματα που πήρε η ομάδα του Ακη Μάντζιου με τη λευκή ισοπαλία κόντρα στην Ενωση και τον θρίαμβο επί του ΠΑΟΚ την έχουν μεταμορφώσει και αυτό φάνηκε και στο Αγρίνιο όπου πέτυχε μια εμφατική νίκη με 0-4. Μπορεί ο Μάντζιος να παρουσίασε μια ενδεκάδα αλλαγμένη κατά 9/11 σε σχέση με το clasico της Θεσσαλονίκης, αυτό όμως δεν εμπόδισε τους φιλοξενούμενους να πάρουν ένα σημαντικό τρίποντο με θριαμβευτικό τρόπο στο φινάλε.
Η επιλογή του Πετράκη να παρατάξει μια ομάδα με δύο επιθετικούς βοήθησε να γίνει από την αρχή ένα ανοιχτό παιχνίδι, στο οποίο ο Αρης προηγήθηκε μόλις στο 13’ με ωραίο τελείωμα του Τζούρασεκ. Το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι το 0-2 ήταν συναρπαστικό με ευκαιρίες εκατέρωθεν και τον Ρόουζ στο πρώτο παιχνίδι του ως βασικού στην επιστροφή του στον Αρη να αναδεικνύεται κεντρικό πρόσωπο. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έκοψε σαν από μηχανής θεός σουτ του Σενγκέλια και στο 73’ με κεφαλιά είδε την μπάλα, αφού τη βρήκε λίγο και ο Καπίνο, να χτυπά στο αριστερό δοκάρι. Στο 78’ ο Σουλεϊμάνοφ από πλάγια θέση έκανε το 0-2, στο 89’ ο Σενγκέλια σημάδεψε το οριζόντιο και ένα λεπτό αργότερα ο Σαβέιρο με εκτέλεση που θύμισε clasico πέτυχε το τρίτο γκολ του Αρη, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 96’ με νέο σουτ ο Σαμόρα.
—
Παναιτωλικός (Γ. Πετράκης): Καπίνο, Μ. Ντουάρτε, Μάλης, Μλάντεν, Λιάβας (70’ Μαυρίας), Χατζηθεοδωρίδης (70’ Ντίαζ), Πέρεζ (77’ Τσιγγάρας), Φ. Ντουάρτε (63’ Χουάνπι), Τορεχόν, Σενγκέλια, Καρέλης (63’ Πέδρο).
Αρης (Ακ. Μάντζιος): Χουτεσιώτης, Φατόρε, Ρόουζ, Μπράμπετς, Φεράρι, Ντουκουρέ (56’ Μοντόγια), Τζούρασεκ (56’ Σουλεϊμάνοφ), Παναγίδης (67’ Σαβέριο), Φετφατζίδης (46’ Νταρίντα), Μενέντες (80’ Μάνου Γκαρθία), Σαμόρα.
Σκόρερ: 19’ Τζούρασεκ, 78’ Σουλεϊμάνοφ, 90’ Σαβέριο, 96’ Σαμόρα.
Διαιτητής: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης).
Κίτρινη: 7’ Μ. Ντουάρτε, 71’ Πέδρο, 93’ Μάλης-13’ Ντουκουρέ.
Κόκκινη: -
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας