Αθήνα, 19°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
20.7° 17.8°
2 BF
76%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
22.8° 19.8°
2 BF
58%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
20°C
21.0° 18.3°
2 BF
69%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
63%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
22°C
21.9° 21.9°
3 BF
56%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
20.9° 20.9°
0 BF
68%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
3 BF
48%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.1° 21.1°
1 BF
65%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
21°C
20.8° 19.4°
4 BF
68%
Μυτιλήνη
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.3° 18.2°
1 BF
59%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.1° 19.1°
3 BF
62%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
3 BF
77%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
20.9° 19.8°
4 BF
73%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
22°C
21.8° 21.8°
2 BF
55%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
22°C
24.0° 18.9°
2 BF
52%
Ρόδος
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.3° 19.3°
2 BF
81%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
20°C
20.0° 20.0°
2 BF
52%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.4° 18.3°
3 BF
75%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
22°C
22.2° 22.2°
2 BF
60%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.0° 18.0°
2 BF
58%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
AP Photo/Antonio Calanni

Γιουβέντους χωρίς τρόπαιο δεν γίνεται!

Διπλό δώρο πήρε χθες ο προπονητής της Γιουβέντους, Αντρέα Πίρλο. Οι παίκτες του του χάρισαν χθες το πρώτο του τρόπαιο ως κόουτς και μάλιστα ανήμερα των 42ων γενεθλίων του. Στον τελικό Κυπέλλου Ιταλίας, η Γιούβε επικράτησε της Αταλάντα με 2-1, παίζοντας σαν… Γιούβε τουλάχιστον στο δεύτερο μέρος. Η «Κυρία» κατέκτησε το 14ο Κόπα Ιτάλια στην ιστορία της και είναι μακράν η πολυνίκης του θεσμού (ακολουθεί η Ρόμα με 9).

Στον τελικό του Σασουόλο με 4.300 θεατές, η Αταλάντα μπήκε πολύ δυνατά και σαν μεγάλη ομάδα, που θέλει να γίνει. Στο πρώτο ημίωρο είχε χάσει ήδη 2-3 μεγάλες ευκαιρίες, όμως ξαφνικά βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα. Με ένα εξαιρετικό αριστερό πλασέ, ο Κουλουσέφσκι έκανε το 1-0 για τη Γιουβέντους, σε μια φάση που πιθανώς είχε προηγηθεί φάουλ υπέρ της Αταλάντα στο κέντρο.

Η «Ντέα» δεν πτοήθηκε από το γκολ και συνέχισε να επιτίθεται, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει στο 41΄ με τον Μαλινόφσκι. Ομως, στο δεύτερο ημίχρονο εμφανίστηκε –έπειτα από καιρό– η σοβαρή και με προσωπικότητα Γιουβέντους. Δεν απειλήθηκε ουσιαστικά, πήρε τον έλεγχο του ματς και στο τέλος πήρε τη νίκη. Ο φορτσάτος Κιέζα συνδυάστηκε στο 60΄ με τον Κριστιάνο, αλλά το σουτ του βρήκε στο δοκάρι. Στο 73΄, όμως, ο Ιταλός εξτρέμ ευστόχησε για το τελικό 2-1.

Εξαλλοι οι πανηγυρισμοί για τους «μπιανκονέρι», όμως θα κρατήσουν λίγο, καθώς οι πιθανότητες για να παίξουν στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι υπέρ τους αυτή τη στιγμή. Χθες πάντως ήταν μια μέρα χαράς, από τις σπάνιες μέσα στη σεζόν. Ο Πίρλο το πανηγύρισε έξαλλα, αν και ξέρει ότι θα φύγει σε λίγες μέρες, κάτι που ισχύει και για τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπουφόν. Γενικά αυτή η εβδομάδα σημαίνει τέλος εποχής για τη Γιουβέντους, όχι μόνο σε επίπεδο προσώπων, αλλά και σε θέματα νοοτροπίας και προσέγγισης.

Η Αταλάντα μπορεί να εντυπωσίασε για μια ακόμη σεζόν, όμως τίτλο δεν πήρε. Ο χθεσινός ήταν ο πέμπτος τελικός στην ιστορία της, με την «Ντέα» να μετρά μόλις μία κατάκτηση κι αυτή το 1963.

Ισως κι εδώ να έχουμε τέλος της εποχής Γκασπερίνι, ενός προπονητή που ανέβασε πολλά επίπεδα τη μικρή Αταλάντα, αλλά τρόπαιο δεν της χάρισε.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Γιουβέντους χωρίς τρόπαιο δεν γίνεται!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας