Αθήνα, 19°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
20.7° 17.8°
2 BF
76%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
22.8° 19.8°
2 BF
58%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
20°C
21.0° 18.3°
2 BF
69%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
63%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
22°C
21.9° 21.9°
3 BF
56%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
20.9° 20.9°
0 BF
68%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
3 BF
48%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.1° 21.1°
1 BF
65%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
21°C
20.8° 19.4°
4 BF
68%
Μυτιλήνη
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.3° 18.2°
1 BF
59%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.1° 19.1°
3 BF
62%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
3 BF
77%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
21°C
20.9° 20.3°
4 BF
68%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
22°C
21.8° 21.8°
2 BF
55%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
22°C
24.0° 18.9°
2 BF
52%
Ρόδος
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.3° 19.3°
2 BF
81%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
20°C
20.0° 20.0°
2 BF
52%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.4° 18.3°
3 BF
75%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
22°C
22.2° 22.2°
2 BF
60%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.0° 18.0°
2 BF
58%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Ο Νίκος Μαχλάς κατηγόρησε τα «κέντρα των αποφάσεων» που έριξαν τον ΟΦΗ: «Βλέπουμε νόμους σε άλλες περιπτώσεις να τηρούνται και σε άλλες όχι» | ΙΝΤΙΜΕ

Ο τελευταίος χορός...

Η ωρολογιακή βόμβα στον ΟΦΗ έσκασε, τελικά, το Σάββατο διά στόματος Νίκου Μάχλα, ο οποίος λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα έδωσε συνέντευξη Τύπου, ανακοινώνοντας την αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα.

«Είδαμε ανθρώπους να παίρνουν αποφάσεις που κατακρεούργησαν την ομάδα όλο αυτό το διάστημα. Η απόφαση που πήραμε είναι να αποσυρθούμε. Μπορούμε να αποσυρθούμε ελεύθεροι. Η οικογένεια του ΟΦΗ μπορεί να πάρει μόνη της τις αποφάσεις μας. Να φύγουμε από τη σαπίλα που υπάρχει στο ποδόσφαιρο για να μπορέσουμε να ξαναγίνουμε πάλι η ομάδα που όλοι θέλουμε και που όλοι χαίρονται και όχι να μας αντιμετωπίζουν σαν να μην πω τι», είπε ο Μαχλάς.

Η εξήγηση που έδωσε για τους «ανθρώπους που παίρνουν αποφάσεις» είναι η εξής: «Βλέπουμε νόμους σε άλλες περιπτώσεις να τηρούνται και σε άλλες όχι. Βλέπουμε να υπάρχουν αποφάσεις που έχουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά. Επεσαν οι μάσκες στον πόλεμο κατά της ομάδας μας. Τελευταίο παράδειγμα, ο ορισμός του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Είδαμε ότι με τον Ατρόμητο εκτέλεσαν αυτόματα την ποινή αφαίρεσης των 4 βαθμών και δεν όρισαν το παιχνίδι.

Είχα ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Λίγκας και μου είπε ότι το παίρνει πάνω του και ότι το ματς (σ.σ. με τον Πανθρακικό) γίνεται κανονικά. Βλέπουμε ότι όλα γίνονται επιφανειακά και ό,τι συμφέρει τον καθένα. Δηλαδή, είναι δυνατόν ο πρόεδρος της Λίγκας να λέει ότι το παίρνει πάνω του; Γιατί δεν έγινε το ίδιο και με τον Ατρόμητο; Ο ΟΦΗ ήταν το εύκολο θύμα γιατί ήθελαν κάποιοι να έχουν μια άνετη παραμονή. Είδαμε αποφάσεις, όπως αυτή της ΕΠΟ που δεν έβγαζε δελτία σε 20χρονα παιδιά για να τελειώσουμε αξιοπρεπώς το πρωτάθλημα».

Και συμπλήρωσε, κάνοντας λόγο για επιλεκτική μεταχείριση: «Φοβούνταν τον ΟΦΗ με 12 και 13 παίκτες»!

Ως επίλογο: «Τον ΟΦΗ δεν τον σκότωσαν, αλλά ήθελαν να τον διασύρουν μόνο και μόνο γιατί υπάρχει η ρήτρα της Nova. Το μόνο που ήθελαν ήταν να μη χάσει η Λίγκα ένα ποσό της τάξης των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και δεν είχαν υπολογίσει ότι αυτό θα τους κοστίσει. Τώρα και καλά ενδιαφέρθηκαν για τον ΟΦΗ. Είναι ντροπή για όλους τους. Είναι ντροπή για το ποδόσφαιρο. Δεν φταίνε πάντα οι άλλοι. Εχουμε κάνει λάθη και εμείς. Ομως μας διέλυσαν οι καταστάσεις και τα κέντρα αποφάσεων. Για εμένα ήταν προαποφασισμένο. Είδαμε να ενεργοποιούνται ποινές για λίγες ώρες. Είδαμε νόμους, όπως με την προσωρινή διαταγή. Μας υποχρέωσαν να αποσυρθούμε, ενώ πέρυσι ο Αρης έπαιζε όλη τη χρονιά με την προσωρινή διαταγή. Εκτελούν τις ποινές με το άψε-σβήσε».

«Ο,τι έγινε είναι στοχευμένο. Ηταν προμελετημένο να ρίξουν τον ΟΦΗ. Ηθελαν να μας τελειώσουν και να μας ισοπεδώσουν.

Από τα συρτάρια της ΕΠΟ βγήκαν όλες οι ενεργοποιήσεις για τον ΟΦΗ. Πού ήταν οι ενεργοποιήσεις όλων των άλλων ομάδων;», πρόσθεσε.

Αποθέωση και δάκρυα

Οταν έγινε γνωστό πως το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα γίνει, στο τουίτερ του ΟΦΗ ανέβηκε ένα στάτους που έγραφε: «Για όσους αντέχουν τους αποχαιρετισμούς... οι παίκτες θα βγουν για τελευταία φορά στο χορτάρι στις 14.55 για να χαιρετήσουν οριστικά... ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!...».

Πράγματι, ο κόσμος που πήγε στο «Γεντί Κουλέ» αποθέωσε και χειροκρότησε τους παίκτες για την προσπάθεια και την υπομονή που έκαναν όλο αυτό το διάστημα, ενώ παράλληλα τραγουδούσαν συνθήματα κατά της Σούπερ Λίγκας, του Μαχλά και του Πουλινάκη.

Οι περισσότεροι δάκρυσαν. Μαζί και ο Νίκος Αναστόπουλος.

Η επόμενη μέρα

Αμφίβολο παραμένει το μέλλον του ΟΦΗ μετά τη γνωστοποίηση της αποχώρησής του από το πρωτάθλημα. Αν επιλέξει τον δρόμο της Football League, τότε τα χρέη των 12 εκατομμυρίων ευρώ θα παραμείνουν, ενώ μοιάζει απίθανη η έλευση κάποιου επίδοξου επενδυτή. Το πιθανότερο είναι λοιπόν να βαδίσει η ομάδα στα χνάρια της ΑΕΚ, του Αρη και της Λάρισας και να ακολουθήσει τον οικειοθελή υποβιβασμό στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική προκειμένου να γραφτούν στο χιόνι όλες οι οφειλές και να γίνει μια νέα αρχή, κάτι που σημαίνει ότι όλοι θα χάσουν τα λεφτά τους.

Βέβαια, υπάρχει σε εκκρεμότητα η πρόταση της ΕΠΟ με τη σύμφωνη γνώμη της πολιτείας που αναφέρει πως οι ομάδες, αντί για το «εύκολο» μονοπάτι της Γ΄ Εθνικής, θα υποβιβάζονται πλέον στα τοπικά πρωταθλήματα!

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο τελευταίος χορός...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας