Το συνήθως κόκκινο λογότυπο της ισπανικής «Marca» βάφτηκε χθες στα χρώματα της γαλλικής σημαίας, ενώ δίπλα παρατέθηκε το «Je suis Charlie». Ακριβώς από κάτω, το motto της γαλλικής δημοκρατίας: «Liberté, égalité, fraternité» (ελευθερία, ισότητα, αδελφότητα) με την προσθήκη: «... και κατά της τρομοκρατίας».
Το εξώφυλλο της «L’Equipe» αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της προχθεσινής επίθεσης στο Παρίσι με ένα ολοσέλιδο σκίτσο: «Ελευθερία – Βαρβαρότητα 0-12».
Ο πιτσιρικάς Σιμεόνε
Δύο ήταν τα γκολ της Ατλέτικο Μαδρίτης επί της Ρεάλ Μαδρίτης προχθές το βράδυ για το Κόπα δελ Ρέι, δύο φορές έτρεξε κι ένα ball-boy των «ροχιμπλάνκος» να αγκαλιάσει τον Ντιέγο Σιμεόνε και να πανηγυρίσει μαζί του!
Βέβαια δεν πρόκειται για ένα οποιοδήποτε πιτσιρίκι, αλλά για τον μικρότερο γιο του, τον 11χρονο Τζουλιάνο.
Ο μικρός Σιμεόνε έχει μεγάλη αδυναμία στον πατέρα του και τον ακολουθεί παντού. Πολλές φορές εμφανίζεται στις προπονήσεις της ομάδας, ενώ ταξιδεύει και μαζί του.
Ηταν και τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα στο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα τον ακολουθούσε σε κάθε βήμα του - μέχρι και στην αίθουσα που γίνονταν οι δηλώσεις στα τηλεοπτικά κανάλια «τρύπωσε» ο μικρός...
Δεν άλλαξε γραμμή;
Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας σε δηλώσεις του χθες το πρωί στον «Βήμα FM» επέμεινε πως δεν έχει αλλάξει ποτέ γραμμή για το γήπεδο της ΑΕΚ.
Το έχει πει πάρα πολλές φορές αυτό και είναι απορίας άξιο γιατί το κάνει.
Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra.fm», στις 26 Μαΐου του 2014, την επομένη της νίκης του στις εκλογές: «Θέλουμε για παράδειγμα να μη φαγωθεί δάσος, όπως άλλωστε δεσμευόταν προεκλογικά και ο κ. Γεωργαμλής. Και αν αποδειχτεί ότι δεν γίνεται στα 26,5 στρέμματα το γήπεδο, αλλά στα 28,5, να το συζητήσουμε, να το δούμε τεχνικά κι αν χρειαστεί ν’ αναδασώσει η ΑΕΚ άλλο χώρο».
Αυτό έλεγε ο κ. Βασιλόπουλος, που τώρα έχει το σύνθημα «ούτε μέτρο, ούτε δέντρο». Και τόσους μήνες μετά την εκλογή του, εκτός από τη μεθόδευση των νομικών ενεργειών κατά του γηπέδου, δεν έχει κάνει κάτι για να «δει τεχνικά» κάποια άλλη εναλλακτική λύση. Για να μην αναφερθούμε σε όσα έλεγε ειδικά σε ρεπόρτερ της ΑΕΚ που επικοινωνούσαν τότε μαζί του. Είναι άλλωστε πολύ περισσότεροι από ένας αυτοί που τα άκουσαν σε συζητήσεις μαζί του. Μάλιστα κάποιες από αυτές είχαν γίνει με παρέμβαση υψηλόβαθμων κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθούσαν να βρουν μια «χρυσή τομή».
Τι έλεγε λοιπόν ο κ. Βασιλόπουλος; Πως η γραμμή πάνω στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ πήγαινε για συμφωνία με την ΑΕΚ τον κάλυπτε. Και το πιο χαρακτηριστικό: Αλλωστε το θέμα θα τελειώσει στη Βουλή...»!
Το «παρών» του Κόκκαλη!
Από τις παρουσίες που ανήκουν στην κατηγορία της «έκπληξης» ήταν κι αυτή του Σωκράτη Κόκκαλη κατά την επίσημη πρώτη συνέντευξη Τύπου του Βίτορ Περέιρα.
Ο άλλοτε πρόεδρος της πειραϊκής εταιρείας βρέθηκε μετά από πολύ καιρό στα γραφεία της πλατείας Αλεξάνδρας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Μαρινάκη και παρακολούθησε όσα δήλωσε ο Πορτογάλος προπονητής πριν από το ξεκίνημά του στον Ολυμπιακό.
Ο Κόκκαλης έκατσε δίπλα στον Αντώνη Νικοπολίδη, τον οποίο έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση προβλέποντας μάλιστα τις ικανότητές του ως προπονητή. Ομως επί του παρόντος ο παλαίμαχος τερματοφύλακας θα περιοριστεί στη δραστηριότητά του στο τιμ των συνεργατών του Περέιρα, ο οποίος θα έχει και δύο «δικούς του» για βοηθούς.
Το... χάρηκε στον Ταύρο
Ενας από αυτούς που... καταχάρηκε για τη συμμετοχή του στον προχθεσινό αγώνα Κυπέλλου του Ολυμπιακού με τον Φωστήρα ήταν ο Αμπντισαλάμ Ιμπραήμ.
Ο Νορβηγός μέσος βρήκε την ευκαιρία να παίξει στο δεύτερο ημίχρονο έπειτα από πολύμηνη απουσία λόγω της επέμβασης στο πόδι του και θέλησε να εκδηλώσει τα συναισθήματά του από τη στιγμή που γύρισε και πάλι υγιής στα γήπεδα!
«Τόσο χαρούμενος που επέστρεψα ξανά και έπαιξα πάλι ποδόσφαιρο, κάνοντας τελικά το ντεμπούτο μου με την ομάδα του Ολυμπιακού. Εχω περάσει πολύ μεγάλο και δύσκολο δρόμο προς την ανάρρωση. Τώρα αισθάνομαι 100% έτοιμος και δεν μπορώ να περιμένω για το επόμενο παιχνίδι» ήταν το μήνυμά του στον λογαριασμό που διατηρεί στο instagram!
«Ο Πουλίδο για... σκι»
Θέλετε νεότερα από την υπόθεση Πουλίδο;
Σύμφωνα με δημοσιεύματα από το Μεξικό, η Τίγκρες σκοπεύει να προσφύγει στη FIFA και μάλιστα θα το κάνει το προσεχές Σαββατοκύριακο με σκοπό να βρει την άκρη ώστε να επιστρέψει στην ομάδα της ο 23χρονος επιθετικός.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δηλώσεις του προέδρου της Αλεχάντρο Ροντρίγκες, ο οποίος υπογράμμισε σχετικά με την υπόθεση: «Οπως προκύπτει από αναφορές, ο Αλαν πηγαίνει για σκι, σπάει γόνατα και αγκώνες. Προπονείται, δεν ξέρω για ποιo σπορ, αλλά το καταγράφουμε. Ελπίζουμε ότι θα τιμήσει το συμβόλαιο του, κάτι που αποτελεί και τον δικό μας στόχο»
«Πού είστε τώρα;»
Ο Αλέξης Τσίπρας φάνηκε να μην ξέρει ότι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι εδώ και ενάμιση χρόνο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΚ.
Με το που τον είδε μπροστά του στη χθεσινή συνάντησή του με τους παλαίμαχους της ομάδας τον ρώτησε: «Πού είστε τώρα;» Και πρόσθεσε:
«Πήγα πρόσφατα στο Βελιγράδι και ο αρχιεπίσκοπος μου είπε ότι είναι από το Μόσταρ. Πηγαίνετε εκεί;»
Ο Μπάγεβιτς απάντησε πως δεν πηγαίνει συχνά πλέον στο Μόσταρ, αν και το επισκέφτηκε το προηγούμενο καλοκαίρι, με τον Τσίπρα να θυμάται αμέσως μετά το ιστορικό ταξίδι της ΑΕΚ το 1999 στο βομβαρδισμένο Βελιγράδι.
Σε εκείνο το σημείο ο Στέλιος Σεραφείδης θύμισε στον κ. Τσίπρα πως «τότε είχαμε πάει στο Βελιγράδι με πρωτοβουλία του Δημήτρη Μελισσανίδη»!
Δεν του αρκεί...
Η έγγραφη αλλά και προφορική ανάκληση που κατέθεσε ο Γιώργος Αγγελόπουλος ενώπιον του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ και αφορούσε τις δηλώσεις που είχε κάνει εις βάρος του αφεντικού του μπασκετικού Παναθηναϊκού, δεν ικανοποίησαν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ο οποίος αντέδρασε άμεσα.
«Δεν αποδέχομαι την ανάκληση του Γιώργου Αγγελόπουλου, διότι το σωστό θα ήταν να την κάνει on camera όπως έκανε όταν σε ένα ακόμα παραλήρημά του, έλεγε όλα αυτά που του υπαγόρευσαν. Εχω καταθέσει μήνυση και αγωγή στα πολιτικά δικαστήρια όπου οι πίσω από κλειστές πόρτες ανακλήσεις δεν έχουν καμία ισχύ και η δικαίωσή μου θα είναι πανηγυρική. Και η ποινή που θα του επιβληθεί επίσης» ήταν η γραπτή δήλωση που διοχέτευσε αμέσως μόλις κυκλοφόρησε το κείμενο του αθλητικού δικαστή.
H Μαρίνα μένει
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας