Για δεύτερη φορά ο Τζάστιν Γκάτλιν είδε την πλάτη του μεγάλου. Μετά τα 100 μ., ο Τζαμαϊκανός σούπερ σταρ τερμάτισε πρώτος και στον τελικό των 200 μ., και μάλιστα με την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο. Το 19.55 που αποτυπώθηκε στο χρονόμετρο ήταν επίσης η 10η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.
Για τον Μπολτ, αυτό ήταν το 10ο χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμια πρωταθλήματα και 12ο συνολικά στη διοργάνωση.
Φυσικά έχει μπροστά του και τη σκυταλοδρομία 4Χ100, όπου, λογικά, ο λογαριασμός θα μεγαλώσει. Μόνο η θρυλική Μέριλιν Οτι έχει στη συλλογή της (συνολικά) 14 μετάλλια σε παγκόσμια.
Πάντως ο Γκάτλιν ήρθε δεύτερος με εξαιρετική επίδοση (19.74), ενώ τρίτος τερμάτισε ο Νοτιοαφρικανός Ανόσο Τζομποντουάνα με εθνικό ρεκόρ 19.87, αρπάζοντας το χάλκινο από τον Παναμέζο Αλόνσο Εντουαρντ με τη βοήθεια του φωτοφίνις.
Μεγάλη εμφάνιση έκανε στο τριπλούν ο Αμερικανός Κρίστιαν Τέιλορ. Προσγειώθηκε στα 18,21 μ. και σημείωσε τη 2η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, 20 χρόνια μετά το παγκόσμιο ρεκόρ (18,29 μ.) του Τζόναθαν Εντουαρντς.
Παράσταση για ένα ρόλο αποδείχθηκε ο τελικός των 400 μ. γυναικών. Η Αμερικανίδα Αλισον Φέλιξ κυριάρχησε με 49.26 και κρέμασε στο στήθος της το 9ο χρυσό στη διοργάνωση, ακολουθώντας κατά πόδας τον Μπολτ.
Στη σφυροβολία η Πολωνέζα Ανίτα Βλόνταρτσικ άγγιξε το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ. Τελικά με βολή στα 80,85 μ. πέτυχε τη 2η επίδοση όλων των εποχών και πήρε το χρυσό.
Από ελληνικής πλευράς, η Μαρία Μπελιμπασάκη εξάντλησε τα όριά της, έκανε 23.28 μ. στον ημιτελικό των 200 μ., αλλά δεν μπορούσε να φτάσει μέχρι τον τελικό. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Κώστα Δουβαλίδη στον ημιτελικό των 110 μ. με εμπόδια.
Αποκαμωμένος και χωρίς ρυθμό, ίσα ίσα που τερμάτισε στη σειρά του με 13.79. Τις πρώτες πρωινές ώρες ο Κώστας Μπανιώτης συμμετείχε στα προκριματικά του ύψους, μαζί με τον Κύπριο Δημήτρη Χονδροκούκη και όριο πρόκρισης για τον τελικό της Κυριακής τα 2,31 μ.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας