Με 10 εκ. ευρώ θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ’ οίκον» η Περιφέρεια Κρήτης, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη.
Ο περιφερειάρχης Κρήτης υπέγραψε την απόφαση της πρόσθετης χρηματοδότησης για το πρόγραμμα, προκειμένου να συμπεριληφθεί το σύνολο των κατοικιών του νησιού οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
Μετά την απόφαση του περιφερειάρχη, θα ενταχθούν στο πρόγραμμα και οι 900 επιπλέον προτάσεις οι οποίες είχαν κατατεθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα, αλλά δεν χρηματοδοτήθηκαν διότι είχαν εξαντληθεί οι πόροι.
Σημειώνεται πως στον πρώτο κύκλο έχουν ενταχθεί προτάσεις που κατατέθηκαν για περίπου 2.000 κατοικίες και με ποσό κοντά στα 20 εκ. ευρώ. Στο δεύτερο κύκλο του προγράμματος, το ποσό ξεπερνούσε τα 13 εκ. και μετά την απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης θα ανέλθει στα 23 εκ ευρώ και αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση σε περισσότερες από 2.000 κατοικίες.
Συνολικά το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ φτάνει τα 43 εκ. ευρώ και θα καλύψει ανάγκες για 4.000 περίπου κατοικίες στο νησί.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας