Είδα, χθες, στα «παρασκήνια» της «Εφ.Συν.» ότι: Κατατέθηκαν προχθές στη Βουλή οι συμβάσεις του υπουργείου Εθνικής Αμυνας για τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα (η μεγάλη πίτα από τις δημόσιες δαπάνες δηλαδή), που ήδη, μέσες-άκρες, έχουν προαναγγελθεί: 3+1 γαλλικές φρεγάτες Belharra = 3,2 δισ. ευρώ, άλλα 6 γαλλικά αεροσκάφη Rafale = 1,1 δισ. ευρώ (η πρώτη παραλαβή είχε πετάξει ως γνωστόν, επιδεικτικά και συμβολικά, πάνω από την Ακρόπολη, συμπτωματικά, με το λογότυπο «Ν.Δ.») + τορπίλες για υποβρύχια = 112 εκατ. ευρώ, μόνο. Η συζήτηση των συμβάσεων στην επιτροπή εξοπλιστικών έχει οριστεί για σήμερα και η ψήφισή τους στην Ολομέλεια για την ερχόμενη Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου.
Συμπτωματικά, ίδια μέρα, 15 Φεβρουαρίου 1951, βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος και τέως υπουργός Μεταφορών, ο Πάνος Χατζηπάνος, καταδικάστηκε από το Ειδικό Δικαστήριο (Υπουργοδικείο) σε 2 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για απιστία κατά Δημοσίου, σχετικά με σκάνδαλο μεταφοράς καυσίμων.
Επίσης στα χθεσινά «παρασκήνια» είδα, σε σχόλιο της Νόρας Ράλλη (υπαινικτικό της υπόθεσης... Novartis· μην το πούμε σκάνδαλο και έχουμε την τύχη της Παπαδάκου, του Βαξεβάνη, της Τουλουπάκη και άλλων... σκευωρών), ότι τα εμβάσματα από ΣΚΑΪ προς Γεωργιάδη, περίπου 300.000 ευρώ, αφορούσαν αμοιβές εκπομπών της συζύγου του. Ακόμα, σε λογαριασμό του Αβραμόπουλου 100.000 ευρώ σε 500ευρα είχε καταθέσει η πεθερά του.
Για τον τελευταίο έχω επίσης να παρατηρήσω (παραλίγο να γράψω... σκευωρήσω, αν δεν γνώριζα ότι το αρχαίο ρήμα είναι μέσο: σκευωρούμαι και φέρεται πρώτος να το χρησιμοποίησε ο Δημοσθένης κατά Καλλικλή, οικοπεδοφάγου), ότι ότε ήτο δήμαρχος Αθηναίων και αθηναϊκών κιγκλιδωμάτων, έξι φορές, σε ισάριθμα χρονογραφήματά μου στην «Ελευθεροτυπία», του απηύθυνα το ερώτημα: πόσα χιλιόμετρα κάγκελα τοποθέτησε, ποια βιομηχανία τα κατασκεύασε, πόσο κόστισαν και ποια απόφαση δημοτικού συμβουλίου τα νομιμοποίησε. Προς απάντησίν μου εισέπραξα έξι σιωπές. Τι ψάχνουμε!
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας