Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
19.3° 16.8°
1 BF
67%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
17.0° 14.4°
0 BF
79%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.1° 16.6°
2 BF
81%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
8°C
7.9° 7.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
10°C
9.9° 9.9°
3 BF
81%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
76%
Κοζάνη
Σποραδικές νεφώσεις
10°C
10.4° 10.4°
0 BF
93%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
1 BF
87%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18°C
19.7° 16.1°
2 BF
63%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
15°C
15.9° 15.0°
2 BF
73%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.4° 18.4°
3 BF
55%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.5° 16.5°
2 BF
76%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
19.2° 19.2°
3 BF
40%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
19.1° 16.6°
1 BF
67%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
3 BF
79%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
15°C
15.5° 14.8°
0 BF
67%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
14°C
14.3° 14.3°
3 BF
82%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.1° 16.1°
1 BF
78%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.2° 10.2°
1 BF
90%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
frigates fregates
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τρία πρωταπριλιάτικα

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ από ΥΠΕΝ: Οι αβελτηρίες κοστίζουν. Με αυτό ως φαίνεται κατά νου, το Μαξίμου και η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αλλάζουν ρότα. Ξεκινούν άμεσα δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε τακτοποιήσεις αυθαιρεσιών νυχτερινών κέντρων και καταστημάτων εστίασης, σε γήπεδα και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού. Στόχος, να διαπιστωθεί η ακρίβεια των δηλώσεων στο ηλεκτρονικό σύστημα που τηρείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο. Ηδη από ένα πρώτο στοχευμένο δείγμα προέκυψαν παρατράγουδα σχετιζόμενα με θέματα ασφαλείας.

Επίσης αλλάζει η προσέγγιση στο θέμα των καταγγελιών. Ενώ προετοιμαζόταν ρύθμιση με την οποία όσοι θα προέβαιναν σε πολεοδομικές και άλλες καταγγελίες θα έπρεπε να συνυποβάλουν και παράβολο, τελικά οι πολίτες ή φορείς που θα ενημερώνουν για παραβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους θα τυγχάνουν υλικής ανταμοιβής. Μένει να καθοριστεί σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών το ύψος της, το οποίο θα χρηματοδοτείται από τα πρόστιμα.

ΕΦΟΠΛΙΣΜΟΣ και ΑΜΥΝΑ: Τα αδιέξοδα στην ανανέωση του στόλου έχουν ευαισθητοποιήσει εφοπλιστικούς κύκλους παγκόσμιας εμβέλειας οι οποίοι προχώρησαν σε διερευνητικές επαφές με ναυπηγεία που συναρτώνται στενά με το χτίσιμο ελληνικών εμπορικών βαποριών και έτειναν ευήκοα ώτα στην πρόταση για εξορθολογισμό κόστους στις αναγκαίες για το Ναυτικό μας φρεγάτες. Αναφερόμαστε σε κατασκευαστές της Απω Ανατολής συνδεδεμένους με τα δυτικά συμφέροντα και τα ΝΑΤΟϊκά πρότυπα. Η πρωτοβουλία είχε και παράπλευρες θετικές επιπτώσεις στις προσφορές των ευρωπαϊκών ναυπηγείων, που αντιλαμβανόμενα τον κίνδυνο απώλειας κρίσιμου πελάτη, του Πολεμικού μας Ναυτικού, τις κόβουν κατά 20%.

ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ και στο υπ. ΠΡΟ.ΠΟ. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει το πράσινο φως από το πρωθυπουργικό γραφείο για ριζικές πλην συνεπείς με την ιδεολογία της κυβέρνησης παρεμβάσεις. Προσωπικό που σωρεύεται σε περιοχές και υπηρεσίες δεύτερης γραμμής θα κληθεί να διαλέξει ανάμεσα σε προσφορά εκεί όπου είναι αναγκαίο ή στη μετάταξη όπου αυτό είναι χρήσιμο, ειδάλλως θα οδηγείται στην απόλυση. Οι όποιες νέες προσλήψεις ενίσχυσης αστυνόμευσης σε Αττική και Θεσσαλονίκη θα συνδυαστούν με απομάκρυνση πλεονάζοντος προσωπικού.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τρία πρωταπριλιάτικα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας