Δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» προκάλεσε αυτή τη φορά την απώλεια του προνομίου που έχει ως βουλευτής ο Ν. Μιχαλολιάκος, αλλά υπήρξαν και «παράφωνες» ψήφοι, μεταξύ των οποίων και του Χρ. Βερναρδάκη
Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε μεν ακόμη μία άρση ασυλίας του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και μάλιστα για αποκάλυψη της «Εφ.Συν.», όμως τη χθεσινή ψηφοφορία στιγμάτισαν οκτώ «παραφωνίες».
Πρόκειται για τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη (ΣΥΡΙΖΑ), τον Κώστα Κουκοδήμο (Ν.Δ.) και τέσσερις βουλευτές της Ενωσης Κεντρώων (Γιώργος Καρράς, Δημήτρης Καβαδέλλας, Μάριος Γεωργιάδης, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου) που ψήφισαν κατά της άρσης, αλλά και δύο βουλευτές που ψήφισαν «παρών»: τον Χρήστο Κέλλα (Ν.Δ.) και τον Θανάση Παπαχριστόπουλο (ΑΝ.ΕΛΛ.).
Ο κ. Βερναρδάκης με ανακοίνωσή του τονίζει ότι η ψήφος του «δόθηκε εκ παραδρομής», ενώ σε τηλεοπτική του εμφάνιση (ΣΚΑΪ) το απέδωσε στην κούραση, στις επίμονες ερωτήσεις, δε, του δημοσιογράφου τον κάλεσε «να μην το παραξεφτιλίζουμε».
Στο σύνολο, η άρση ασυλίας του Ν. Μιχαλολιάκου εγκρίθηκε με 195 ψήφους υπέρ, έναντι 6 κατά και 2 «παρών».
Σημειώνεται ότι η υπόθεση αφορά μια ομιλία μίσους του Ν. Μιχαλολιάκου προς τα μέλη της οργάνωσης, την οποία είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας ο «Ιός» (11.10.2014), ενώ μέρος της δικογραφίας που έφτασε στη Βουλή αποτελεί και η ένορκη κατάθεση του δημοσιογράφου της «Εφ.Συν.» Δημήτρη Ψαρρά στις 16.3.2015. Στο βίντεο-ντοκουμέντο ο αρχηγός της οργάνωσης λέει πως «αυτή η φωλιά θα μείνει καθαρή […] με φασίστες, ναζιστές, εγκληματίες, μαχαιροβγάλτες, ό,τι θέλουν».
Υπενθυμίζεται ότι η εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής κοινοβουλευτικής δεοντολογίας προς την Ολομέλεια ήταν ομόφωνα υπέρ της άρσης, ωστόσο σε εκείνη τη συνεδρίαση απουσίαζαν οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής και της Ενωσης Κεντρώων.
Από την άλλη πλευρά, αρνητική ήταν η απόφαση του Σώματος για την άρση ασυλίας του προέδρου των ΑΝ.ΕΛΛ. Πάνου Καμμένου, η οποία απορρίφθηκε με 157 κατά, 25 «παρών» και 21 υπέρ. Η υπόθεση αφορά μήνυση για πολεοδομικές παραβάσεις στο κτίριο που ενοικιάζει το κόμμα από τον πατέρα του, Ηλία Καμμένο. Στη συνεδρίαση της επιτροπής την προηγούμενη εβδομάδα, κατά της άρσης ασυλίας του κ. Καμμένου είχαν ταχθεί οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ., «παρών» ψήφισαν η Χρυσή Αυγή, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, ενώ υπερψήφισαν μόνο η Ν.Δ. και το Ποτάμι.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας