Στη Βουλή μεταφέρθηκε σήμερα η αντιπαράθεση για το έγκλημα των Τεμπών, στη σκιά της προανακριτικής φιάσκο για το Χρήστο Τριαντόπουλο, καθώς ο Χρήστος Σπίρτζης, με επιστολή του, ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την ενεργοποίηση του άρθρου 86 για δικές του ποινικές ευθύνες.
Ο πρώην υπουργός Υποδομών προχώρησε σε αυτή την κίνηση ζητώντας να ελεγχθεί από ειδική επιτροπή σχετικά με τα αδικήματα που του αποδίδονται σε μηνύσεις σχετικά με την διαχείριση της σύμβασης 717.
Το αίτημα, όμως, απορρίφθηκε από τον Νικήτα Κακλαμάνη με τον πρόεδρο της βουλής να δηλώνει πως η κίνηση αυτή τιμά τον πρώην υπουργό, αλλά δεν μπορεί να ικανοποιηθεί.
Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Κακλαμάνης υποστήριξε «κατανοώ το αίτημα του κ. Σπίρτζη και χαίρομαι που έχει αυτή την ευαισθησία, άλλα όμως είναι αυτά και άλλο ο τύπος, το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής» και συμπλήρωσε ότι ο Χρήστος Σπίρτζης «είχε υποβάλλει και πάλι ανάλογο αίτημα στις 21 Μαρτίου του 2024, αφού η Βουλή των Ελλήνων είχε απορρίψει τη σύσταση Προκαταρτικής Επιτροπής για την εκτέλεση της Σύμβασης 717. Τώρα, επικαλείται το άρθρο 86 παρ.5 του Συντάγματος. Το άρθρο όμως αυτό, παραπέμπει ως εκτελεστική διαδικασία στον Κανονισμό της Βουλής».
«Εδώ η Βουλή δεν έχει συστήσει Προκαταρτική Επιτροπή, άρα δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη για τον εαυτό του. Συνεπώς το αίτημα αυτό τιμά τον κ. Σπίρτζη αλλά δεν μπορεί να ικανοποιηθεί λόγω του κανονισμού της Βουλής» τόνισε.
Λίγη ώρα αργότερα ήρθε και η επιστολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος συντάσσεται με το αίτημα του Χρήστου Σπίρτζη και ζητά τη σύσταση ειδικής επιτροπής επισημαίνοντας ότι «όσο δεν διερευνώνται οι κατηγορίες για πολιτικά πρόσωπα, ειδικά όταν τα ίδια το ζητούν, πλήττεται το κύρος των θεσμών και δυσχεραίνεται η απόδοση ευθυνών. Απαιτείται εκ τούτου να εφαρμοστεί η πρόβλεψη και η κατεύθυνση του συνταγματικού νομοθέτη, όπως αυτή περιγράφεται στο άρθρο 86 παράγραφο 5. Και θα είμαστε θετικοί σε οποιοδήποτε άλλο μέτρο ελέγχου προταθεί».
Η επιστολή Φάμελλου
Η επιστολή του Χρήστου Σπίρτζη
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας