Αναζωπυρώνεται η... κινητικότητα στους κόλπους της «γαλάζιας» πτέρυγας, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών για νέα επανεμφάνιση καραμανλικών και σαμαρικών -μετά την «εκεχειρία» που επέφερε η εκλογή του ΠτΔ- στον απόηχο του ανασχηματισμού.
Εντεκα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και τέσσερις συνυπογράφοντες του κειμένου των «11» για τα «κόκκινα» δάνεια που είχε προκαλέσει το περασμένο φθινόπωρο πονοκέφαλο στο Μαξίμου και στον Κωστή Χατζηδάκη προσωπικά (Ευρ. Στυλιανίδης, Γ. Βλάχος, Μάξ. Χαρακόπουλος, Θεόδ. Καράογλου), με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή ζητούν εξηγήσεις από οκτώ υπουργούς της κυβέρνησης εγείροντας το ζήτημα της επιθετικής αγοράς ακινήτων στις παραμεθόριες περιοχές από τουρκικά κεφάλαια που εμφανίζονται με τη μορφή ελληνικών ή ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Την ομάδα των βουλευτών που ασκούν κοινοβουλευτικό έλεγχο (όπως εικάζεται ότι θα σχολιάσει προσεχώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος) συμπληρώνουν οι Χαρ. Αθανασίου, Αν. Δημοσχάκης, Γ. Καρασμάνης, Μ. Κόνσολας, Θεόφ. Λεονταρίδης, Γ. Πασχαλίδης και Μιλ. Χρυσομάλλης.
Σημειώνοντας πως δέχονται επανειλημμένα καταγγελίες από συμβολαιογράφους, δικηγόρους, δημόσιους λειτουργούς και απλούς πολίτες για έκρηξη των αγορών ακινήτων ιδιαίτερα στις περιοχές της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, όπως και στα νησιά του Αν. Αιγαίου, τα μέλη της Κ.Ο. της Ν.Δ. κρούουν κώδωνα κινδύνου για την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας, «δεδομένης -όπως τονίζουν στο κείμενο- της τουρκικής επιθετικότητας», ζητούν έγγραφα με πίνακες από τα υποθηκοφυλακεία και το Εθνικό Κτηματολόγιο για όλες τις αγοραπωλησίες-δικαιοπραξίες που διενεργήθηκαν από το 2011 από ξένα φυσικά ή νομικά πρόσωπα σε όλους τους νομούς που ορίζονται ως παραμεθόριες και αμυντικές περιοχές και ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς:
■ Τι μέτρα σκοπεύει να λάβει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο επιθετικών και κατευθυνόμενων αγορών ακινήτων
■ Ποιος και πώς ελέγχει τους διαχειριστές-funds των «κόκκινων» δανείων που συνήθως έχουν έδρα στο εξωτερικό, σε ποιους πουλούν τα πλειστηριασμένα ακίνητα των ακριτικών περιοχών
■ Εάν σκοπεύει το αρμόδιο υπουργείο να επαναφέρει το καθεστώς ελέγχων μέχρι φυσικού προσώπου στις δικαιοπραξίες που διενεργούνται στις παραμεθόριες και αμυντικές περιοχές ώστε η ανάπτυξη να μη λειτουργεί σε βάρος της εθνικής ασφάλειας
■ Ποιες πολιτικές σχεδιάζει η κυβέρνηση για τη δημογραφική θωράκιση της ακριτικής Ελλάδας
■ Τι έχει κάνει η κυβέρνηση για την υλοποίηση του πορίσματος της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τη Θράκη.
● Την ίδια ώρα, στην «πρεμιέρα» του στην Ολομέλεια καθώς εισηγήθηκε τροπολογία της αρμοδιότητάς του, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Τσάφος δεχόταν τα πυρά της αντιπολίτευσης που για άλλη μία φορά ζήτησε την παραίτησή του λόγω των παλαιότερων δηλώσεών του για τα Κατεχόμενα. Αφού μεσολάβησε ο (νέος) κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μακ. Λαζαρίδης μιλώντας επιθετικά για «ανθρωποφαγία» και «στείρα αντιπολίτευση», ο ίδιος επανέλαβε πως επρόκειτο για «σοβαρό λάθος» και αποχώρησε από την αίθουσα.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας