Αθήνα, 20°C
Αθήνα
Αραιές νεφώσεις
20°C
21.2° 18.2°
1 BF
66%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.9° 17.1°
3 BF
78%
Πάτρα
Ασθενείς βροχοπτώσεις
17°C
20.0° 16.6°
3 BF
81%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
67%
Αλεξανδρούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
3 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.2°
3 BF
68%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
1 BF
87%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
19.0° 19.0°
0 BF
71%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
19.8° 18.8°
5 BF
73%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.8°
1 BF
55%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
3 BF
60%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
18.7° 18.7°
1 BF
68%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.9° 19.9°
3 BF
73%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.1° 17.8°
2 BF
62%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
5 BF
78%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
21°C
20.8° 18.8°
2 BF
49%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.9° 18.3°
2 BF
61%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.4° 19.4°
3 BF
74%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
68%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Διά βοής εξελέγη ο βουλευτής Ηρακλείου στη θέση του γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας | EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Λευτέρης Αυγενάκης νέος γραμματέας της Ν.Δ.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι ο νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, που εξελέγη διά βοής στη συνεδρίασή της με τη νέα σύνθεση, όπως αυτή προέκυψε από το 10ο συνέδριο του κόμματος.

Ο βουλευτής Ηρακλείου του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης, μετά την εκλογή του, σε μια διαδικασία όπου ήταν ο μοναδικός υποψήφιος, είπε πως η Νέα Δημοκρατία θα είναι «η πρώτη δύναμη τώρα που πλησιάζουν οι εθνικές εκλογές», και δήλωσε συγκινημένος που σήμερα εκλέγεται γραμματέας μετά από πορεία χρόνων στη Ν.Δ., ξεκινώντας 15 ετών όταν έγινε μέλος της ΜΑΚΙ.

«Αυτό, από μόνο του αποτελεί μήνυμα ότι αν εργαστείς η αναγνώριση θα έρθει. Η ευκαιρία θα σου δοθεί. Αυτό το μήνυμα της αξιοκρατίας εκπέμπει η Ν.Δ. σήμερα», υποστήριξε.

Αφού έδωσε συγχαρητήρια σε όσους εξελέγησαν μέλη της νέας Π.Ε., ευχαρίστησε με ξεχωριστή αναφορά τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη που του δείχνει από την πρώτη στιγμή και υποσχέθηκε ουσιαστική αναβάθμιση της Π.Ε.

«Είναι τιμή για μένα να διαδέχομαι γραμματείς που απολάμβαναν και απολαμβάνουν αγάπη και σεβασμό. Τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Λευτέρη Ζαγορίτη», είπε τέλος.

Στη συνεδρίαση μίλησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο Λευτέρης Αυγενάκης θα κληθεί να αναλάβει τα καθήκοντα που είχε μέχρι προχθές ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Σύμφωνα με το νέο καταστατικό του κόμματος, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής είναι 300, 150 αιρετά και 150 μη αιρετά.

Στη σημερινή της σύνθεση, η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας θα απαρτίζεται από τα 150 αιρετά μέλη, ενώ τα ex officio είναι 136- δηλαδή στο σύνολό της, η Πολιτική Επιτροπή αριθμεί 286 μέλη. 

Οι αλλαγές στο καταστατικό

Το νέο καταστατικό του κόμματος προβλέπει ορισμένες σημαντικές αλλαγές. Οι κυριότερες από αυτές είναι οι εξής:

- Το συνέδριο γίνεται ετήσιο με 2.000 συνέδρους.

- Προβλέπεται 5ετής θητεία για τον πρόεδρο του κόμματος.

- Καταργείται η Εκτελεστική Γραμματεία.

- Προβλέπεται διαχωρισμός κόμματος - κράτους.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Λευτέρης Αυγενάκης νέος γραμματέας της Ν.Δ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας