Ανεβαίνουν οι τόνοι στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. δύο ημέρες μετά το ντιμπέιτ με τον Χάρη Δούκα να εκδίδει επιθετική ανακοίνωση και να ζητά από τον Νίκο Ανδρουλάκη να πάρει θέση για τις επιθέσεις εναντίον του.
Ο δήμαρχος Αθηναίων, με αφορμή πληθώρα αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγγέλλει μια «ακραία εργολαβία δολοφονίας χαρακτήρα» και την αποδίδει σε συνεργάτες του προέδρου του κόμματος.
«Το ποτήρι ξεχείλισε» σχολιάζει και υπογραμμίζει ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό δέχεται επιθέσεις με «τη ρητορική της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς».
Ο ίδιος με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook κατηγορεί τους στενούς συνεργάτες του νυν προέδρου του κόμματος ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό του επιτίθενται με «τη ρητορική της δεξιάς και της ακροδεξιάς».
«Το ποτήρι ξεχείλισε» τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων προσθέτοντας ότι «έφτασαν στο σημείο να αναπαράγουν αυτούσια τη λάσπη που τροφοδοτεί το Μαξίμου σε βάρος μου». «Ο Νίκος Ανδρουλάκης οφείλει να πάρει θέση, αλλιώς θα είναι συνυπεύθυνος» σημειώνει με νόημα.
Αναλυτικά:
Το ποτήρι ξεχείλισε.
Εδώ και πάρα πολύ καιρό στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη μου επιτίθενται με τη ρητορική της δεξιάς και της ακροδεξιάς.
Καταλαβαίνω ότι ενόχλησα, ειδικά μετά το debate, γιατί απάντησα σε όλες τις επιθέσεις που δέχθηκα και κατέθεσα συγκεκριμένες προγραμματικές προτάσεις.
Η επίθεσή τους έκτοτε μετατράπηκε σε μία ακραία εργολαβία δολοφονίας χαρακτήρα. Έφτασαν στο σημείο να αναπαράγουν αυτούσια τη λάσπη που τροφοδοτεί το Μαξίμου σε βάρος μου.
Το δηλητήριο πρέπει να σταματήσει, εδώ και τώρα, γιατί υπονομεύει την αναγκαία ενότητα του ΠΑΣΟΚ.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης οφείλει να πάρει θέση, αλλιώς θα είναι συνυπεύθυνος.
Όσο με αφορά εγώ θα συνεχίσω τον αγώνα μου μαζί με τους προοδευτικούς και δημοκράτες πολίτες για την προοπτική νίκης του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης, χωρίς να καταφεύγω σε παρόμοιες τακτικές, όπως έπραξα μέχρι σήμερα.
Μην ψάχνουν κάποιοι σωσίβιο
Άμεση ήταν και η απάντηση από το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη, το οποίο επισημαίνει ότι δεν έχει καταφερθεί κανένας στενός συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη με ανάρμοστο τρόπο εναντίον κανενός υποψηφίου.
«Καλό θα είναι να περιφρουρήσουμε όλοι μας ανεξαιρέτως μια διαδικασία, που οι πάντες αναγνωρίζουν ότι εξελίσσεται σε κλίμα πολιτικού πολιτισμού.
Ας μην ψάχνουν κάποιοι σωσίβιο σε μια τεχνητή πόλωση» σημειώνει.
Παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο Π. Γερουλάνος
«Το ΠΑΣΟΚ βγήκε ενισχυμένο από το debate επειδή αποδείξαμε ότι μπορούμε να συνομιλούμε, παρά τις διαφωνίες μας, με συντεταγμένο και πολιτισμένο τρόπο. Ουδείς δικαιούται να υπονομεύσει αυτό που καταφέραμε. Τεχνητές εντάσεις που δεν αφορούν κανέναν ουδόλως βοηθούν. Απαιτείται σοβαρότητα και αίσθημα ενότητας από όλους. Στην πράξη. Όχι στα λόγια. Και να σκεφτόμαστε όλες και όλοι ότι τη Δευτέρα, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της κάλπης την Κυριακή, στο ίδιο κόμμα θα είμαστε. Το οφείλουμε στην Παράταξη, το οφείλουμε στην Πατρίδα».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας