Σε ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρει:
«Πρέπει να είναι πολύ δυσοίωνα τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων για να αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης να δεχτεί την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη στο Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.
Το συγκεκριμένο πρόσωπο, ανεξαρτήτως της περιπέτειάς του ως καταργηθείς Δήμαρχος Χιμάρας, που αντανακλά το προβληματικό επίπεδο των δημοκρατικών θεσμών στην Αλβανία και επιδιώξεις σε βάρος του ελληνικού μειονοτικού στοιχείου, βαρύνεται με επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα παρακρατική και προβοκατόρικη δράση.
Όπως μας θύμισε ο Δ. Ψαρράς στην Εφημερίδα των Συντακτών (29.5.2023), ο Μπελέρης ήταν μεταξύ των επτά συλληφθέντων στα σύνορα με την Αλβανία τη νύχτα της 18ης-19η Μαρτίου 1995 από Έλληνες συνοριοφύλακες στα δύο αυτοκίνητα των οποίων βρέθηκε βαρύς οπλισμός (εννιά αυτόματα πολεμικά όπλα Καλάσνικοφ, 2 πιστόλια, ξιφολόγχες, ασύρματοι, φόρμες παραλλαγής και κουκούλες). Η υπόθεση συνδυάστηκε με την επίθεση της ακροδεξιάς οργάνωσης ΜΑΒΗ στο αλβανικό στρατόπεδο της Επίσκοπής τον Απρίλιο του 1994 και τη δολοφονία δύο Αλβανών στρατιωτικών.
Ο Μπελέρης και οι συγκατηγορούμενοί του φαίνεται πως είχαν στόχο άλλο στρατόπεδο στα ελληνοαλβανικά σύνορα και την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε μια νέα αιματοχυσία. Παρά το γεγονός ότι ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου είχε μιλήσει για μια «οργανωμένη και άκρως επικίνδυνη υπόθεση που από εμάς δεν πρόκειται να κουκουλωθεί» (24.7.1995), μέσα από δικαστικούς μαιάνδρους τα βαριά κακουργήματα μετατράπηκαν σε πλημμελήματα και οι επτά καταδικάστηκαν τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1999, σε ποινές φυλάκισης 18-20 μηνών.
Ο Μπελέρης διαφημίζεται στον ιστότοπο της Χρυσής Αυγής, έχει συμμετάσχει σε φασιστικές συνάξεις του ΛΑΟΣ και έχει φιλοξενηθεί σε τηλεοπτικές εκπομπές του καταδικασμένου αρχηγού της ναζιστικής Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκου, καθώς και του Καρατζαφέρη.
Με όλη αυτή την "προϋπηρεσία", ο Μπελέρης, μοιάζει ιδανικό ανάχωμα στη διαρροή ψήφων της ΝΔ προς τα Ακροδεξιά κόμματα.
Προφανώς, γι' αυτό τον επέλεξε ο κ. Μητσοτάκης. Για να εκμεταλλευτεί τη φυλάκισή του στην Αλβανία, φροντίζοντας παράλληλα να κρατήσει στο σκοτάδι την υπόλοιπη δράση του.
Πρόκειται για κοντόφθαλμη τυχοδιωκτική επιλογή. Για έναν ακόμη σφιχτό εναγκαλισμό της ΝΔ με την Ακροδεξιά.
Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος μετά τα παραπάνω δε μπορεί να επικαλεστεί άγνοια, να αποπέμψει τον Φρέντι Μπελέρη από το Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ».
*Ο Νίκος Φίλης είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας