Αθήνα, 19°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
20.4° 18.5°
1 BF
62%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
18.8° 14.9°
0 BF
76%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.3° 17.7°
2 BF
79%
Ιωάννινα
Ομίχλη
10°C
9.9° 9.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
10°C
9.9° 9.9°
3 BF
87%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.5° 16.5°
0 BF
76%
Κοζάνη
Σποραδικές νεφώσεις
12°C
12.4° 12.4°
0 BF
82%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.5° 16.5°
1 BF
83%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
19.9° 19.8°
2 BF
60%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
15.9° 14.9°
3 BF
73%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.4° 19.4°
3 BF
48%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.3° 18.3°
2 BF
71%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
0 BF
88%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
0 BF
82%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
19.5° 17.2°
1 BF
66%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
4 BF
81%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
16°C
16.1° 15.8°
0 BF
72%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
17.1° 16.3°
3 BF
81%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
0 BF
75%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
12.4° 12.4°
1 BF
86%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
tsakalotos
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Αιχμές Τσακαλώτου για Τσίπρα - Τι είπε για συνεργασία με ΠΑΣΟΚ

«Χυλό» χαρακτήρισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τον ΣΥΡΙΖΑ της εποχής Κασσελάκη, ενώ απ' το κάδρο της κριτικής του δεν ξέφυγε ούτε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, με αφορμή την χθεσινή εκδήλωση για την συγκρότηση της Κ.Ο. Νέα Αριστερά,  αναφέρθηκε εκ νέου στους λόγους αποχώρησης απ' τον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε κριτική  για την προηγούμενη τετραετία και παράλληλα έθεσε τους στόχους του νέου κοινοβουλευτικού φορέα, μιλώντας και για συνεργασίες με άλλες πολιτικές δυνάμεις.

«Δεν μπορεί να είσαι χυλός. Δεν μπορεί να μην ξέρει ο άλλος τι είσαι», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχει μια εξαέρωση, εγώ δεν το βλέπω καν σαν διάσπαση. Βλέπω μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη ένα κόμμα που διαλύεται, δεν χρησιμοποιώ καν τη λέξη διάσπαση. Δεν είναι σαν τις προηγούμενες διασπάσεις (...). Προφανώς, δεν φταίει μόνο ο κ. Κασσελάκης για αυτό, να είμαι ξεκάθαρος.

Προφανώς, κάτι πήγε πολύ στραβά μεταξύ του '19 και του '23. Έχουμε όλη ευθύνη. Και ο Αλέξης έχει ένα μεγάλο μέρος αυτής της ευθύνης. Εμείς θα κάνουμε την αυτοκριτική μας αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να είμαστε στρατηγοί που πολεμάνε τις μάχες του προηγούμενου πολέμου. Εμείς θέλουμε μια ατζέντα για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας εναντίον του κ. Μητσοτάκη, εναντίον της Νέας Δημοκρατίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν, σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, «ήθελε να είναι πολύ αρεστός σε όλους και στον κόσμο δεν άρεσε. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση έχει προτεραιότητες, έχει πράγματα που δεν μπορεί να ξάνει αμέσως. Άμα εσύ θέλεις να είσαι πολύ αρεστός τελικά δεν γίνεσαι αρεστός σε κανέναν. Το λάθος ήταν ότι θέλαμε να είμαστε αρεστοί».

Για τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως «με τις πολυδιασπάσεις ευνοείται η ενίσχυση των συντηρητικών κομμάτων και της ΝΔ», είπε: «Αυτό θα ίσχυε αν πιστεύαμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ με τη νέα ηγεσία προσφέρει στον λαό αυτές τις λύσεις που χρειάζονται. Ότι θα έκανε μια αντιπολίτευση που θα ήταν προγραμματική και πραγματικά θα προσπαθούσε να δει ποιες είναι οι μεγάλες τομές και αυτό δεν γίνεται».

«Δεν νομίζω ότι ευνοούμε. Εγώ πάντα ήμουν υπέρ των συμμαχιών. Αλλά πρέπει να είσαι κάτι, να λες κάτι, να ξέρεις τι θέλεις και μετά θα κάνεις τον συμβιβασμό (...). Μπορεί μετά με συζητήσεις με το ΠΑΣΟΚ, με το ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ, να βρούμε συμβιβασμούς. Αλλά πρέπει να αρχίσεις από ένα στιβαρό κόμμα που ξέρει τι θέλει», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση εάν θα μπορούσε να βρεθεί πεδίο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, είπε: «Εγώ υποστηρίζω εδώ και χρόνια κόκκινο, κόκκινο, πράσινο. Ελπίζω σε πολλά θέματα (να συνεργαστούμε)».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Αιχμές Τσακαλώτου για Τσίπρα - Τι είπε για συνεργασία με ΠΑΣΟΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας